Digital Realty se asociaza cu Nalco Water pentru a reduce consumul de apa

Digital Realty s-a asociat cu firma specializata in managementul apei Nalco Water pentru a imbunatati conservarea apei sale.

 

Perechea intentioneaza sa reduca consumul de apa din proprietatea Digital, care se ridica la mai mult de 260 de centre de date din intreaga lume, prin adoptarea tehnologiilor de racire care mentin fiabilitatea instalatiilor in timp ce utilizeaza mai putina apa dulce.

 

In 2018, facilitatile Digital Realty au folosit mai mult de 1,4 miliarde de litri de apa, dintre care 35 la suta provin din surse regenerabile, nepotabile. Impreuna cu Nalco Water, Digital intentioneaza sa imbunatateasca acest lucru, printr-un program de reducere, reutilizare si reciclare a proiectelor, potrivit anuntului din aceasta saptamana.

 

Adesea, masurile de eficienta se concentreaza asupra consumului de energie, iar unele tehnologii vor creste consumul de apa, in incercarea de a utiliza mai putina energie si de a produce mai putine emisii de sera. De exemplu, sistemele de racire prin evaporare utilizeaza mai putina energie decat aerul refrigerat HVAC, dar consuma multa apa. Centrele de date au urmarit istoric sa obtina un scor redus de eficienta a consumului de energie (PUE), prin reducerea consumului de energie, adesea cu costul utilizarii mai mari a apei care nu este masurata.

 

Organismele din industrie au dezbatut ceea ce a facut acest lucru mai vizibil prin includerea valorilor de eficienta. WUE sau eficienta utilizarii apei a fost propusa de Green Grid in 2010 si a avut unele preluari cu companii precum Facebook. De atunci au fost propuse si alte masuri.

 

Digital Realty utilizeaza deja racire fara apa in multe dintre facilitatile sale (adaugand pana la 344MW din capacitatea sa). Aceste sisteme combina agentul frigorific pompat cu economizatoare pentru a echilibra racirea gratuita cu eficienta energetica, reprezentand o imbunatatire fata de turnurile de racire traditionale, despre care Digital spune ca economiseste aproximativ un miliard de galoane de apa pe an, echivalent cu nevoile a 20.500 de gospodarii.

 

In California, Digital Realty participa la Programul de reciclare a apei din South Bay si a solicitat apa recuperata pentru a-si furniza instalatiile din Santa Clara, ca prim pas catre eliminarea treptata a apei potabile si reducerea impactului asupra bazinului hidrografic al Silicon Valley cu 10 milioane galoane pe an.

 

Compania intentioneaza acum sa lucreze cu Nalco Water la un echilibru intre consumul de apa, consumul de energie si impactul asupra mediului, prin masuri precum sisteme mai bune de monitorizare si masurare a utilizarii apei. De asemenea, au promis programe imbunatatite de tratare a apei, care vor reduce cerintele pentru apa dulce.

 

„Cu acest acord global, vom putea imbunatati amprenta noastra de apa si vom lua masuri imediate pentru a extinde conservarea, reutilizarea si reciclarea apei”, a declarat Danny Lane, vicepresedinte senior, Global Operations, pentru Digital Realty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.