Constructia centrului de date Apple din Iowa va suferi intarzieri
Constructia centrului de date Apple din Iowa va suferi intarzieri

Apple a solicitat extinderea termenului de finalizare a centrului sau de date de 37.000 mp din Waukee, Iowa, cu cinci ani, transmite Registrul Des Moines.

 

Intr-o scrisoare adresata Autoritatii de Dezvoltare Economica Iowa, directorul fiscal principal al Apple, Terry Ryan, a declarat ca compania are nevoie de mai mult timp pentru proiectarea si construirea instalatiei sale.

 

Ryan a cerut sa impinga data de finalizare a proiectului pana in august 2027 in locul perioadei curente a lunii august 2022. Facilitatea este destinata sa coste aproximativ 1,3 miliarde de dolari, iar compania a cheltuit pana in prezent doar 130 milioane USD pe centrul de date. Conform registrului, compania a donat 500.000 de dolari pentru proiecte de imbunatatire publica la Complexul Sportiv de Tineret si a acordat 1 mil. Dolari Fundatiei pentru imbunatatirea Waukee.

 

In 2017, Autoritatea pentru Dezvoltare Economica a acordat Apple milioane de dolari in valoare fiscala de 20 milioane USD. Autoritatea pentru Dezvoltare Economica va decide daca va acorda prelungirea in cadrul unei sedinte de consiliu astazi.

 

Apple a avut probleme cu mai multe evolutii in trecut; cel mai recent, gigantul tehnologic a fost nevoit sa anuleze doua proiecte europene in Irlanda si Scandinavia.

 

Firma si-a anulat planurile pentru o instalatie din Aabanraa, Danemarca (langa granita cu Germania), aceasta urmand sa se concentreze pe scoaterea altei sale instalatii daneze, Viborg, de pe teren dupa ce constructia a fost blocata si muncitorii au plecat acasa.

 

Anterior, Apple a avut o perioada zbuciumata in Irlanda. De obicei sustinuta de populatia locala, compania a fost in schimb blocata in lupte legale cu ecologistii din intreprinderile locale. Rezultatul a vazut compania sa abandoneze un teren de 29.729 mp de 320.000 mp in judetul Galway.

 

In ciuda obtinerii initiale a autorizatiei de planificare pentru construirea centrului de date si a statiei electrice, oponentii care au citat problemele de mediu au fost provocati. Planul initial al amplasamentului a fost aprobat rapid de Consiliul Judetean Galway, dar contestatiile au continuat sa readuca cazul la comisia de planificare irlandeza (An Bord Pleanála) si la Curtea Comerciala. A fost aprobat in 2015, 2016 si 2017.

 

Facilitatea trebuia sa fie operationala pana in 2017, dar in schimb, Apple a tras dopul dupa multiple provocari legale care au trecut pe parcursul anilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.