Facebook a achizitionat compania de streaming de jocuri video PlayGiga

Facebook a achizitionat compania spaniola de streaming de jocuri video PlayGiga.

 

Dupa zvonurile de saptamana trecuta, gigantul social media a confirmat miercuri acordul la CNBC. Facebook a refuzat sa comenteze pretul, dar unele puncte de vanzare au sugerat ca vanzarea ar putea fi in jur de 78 milioane dolari.

 

Compania de socializare si publicitate spune ca peste 700 de milioane de oameni isi folosesc serviciile lunar pentru jocuri.

 

La inceputul acestui an, compania a adaugat Gaming Hub la principalul meniu de navigare Facebook. In incercarea de a dezvalui Twitch (detinut de Amazon), Gaming Hub include streaming in direct si capacitatea de interactiune a jucatorilor si fanilor.

 

Achizitia PlayGiga urmeaza anuntul Facebook de luna trecuta de a cumpara Beat Games, un dezvoltator al titlului de realitate virtuala Beat Saber 0 Beat Saber a vandut peste un milion de exemplare si a inregistrat venituri de aproximativ 20 milioane de dolari.

 

PlayGiga isi stabileste modelul de business in jurul Gaming-as-a-Service, unde utilizatorii pot utiliza teoretic o platforma virtuala de joc rulata pe cloud.

 

Acest lucru permite clientilor sa transmita jocuri video si sa le joace indiferent de limitarile propriului computer. PlayGiga considera ca ideile sale vor inflori odata ce 5G va fi implementat suficient si de atunci se concentreaza asupra modului in care poate functiona la Edge.

 

Potrivit ziarului Cinco Días, PlayGiga intentioneaza sa fie „Netflix-ul spaniol”, dar pentru jocurile video. Compania nu isi face propriile jocuri si, prin urmare, trebuie sa le licenteze de la editori precum Warner, Disney, Capcom, Sega si Square Enix.

 

Proiectele cloud de jocuri care sunt deja in derulare sau in cadrul lucrarilor includ Google Stadia, proiectul xCloud Microsoft, Electronic Arts ‘Project Atlas, serviciul GeForce Now de la Nvidia si PlayStation Now de la Sony.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.