Airtrunk este evaluata la 2 miliarde de dolari in licitatia organizata de Goldman Sachs
Airtrunk este evaluata la 2 miliarde de dolari in licitatia organizata de Goldman Sachs

Goldman Sachs a extins termenul de licitatie al companiei australiene de centru de date hiperscale AirTrunk pana la revelion.

 

Compania AirTrunk este de asteptat sa fie acaparata de firma de investitii Aussie Macquarie Group si de sistemul de pensionare a angajatilor municipali din Ontario (OMERS), un fond de pensii si unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Canada.

 

OMERS a facut parteneriat cu IPI Partners pentru investitorii din Chicago pentru a face oferta, in timp ce Macquarie licita prin intermediul managerului de fonduri Macquarie Infrastructure si Real Assets, relateaza Australian Financial Review.

 

Goldman Sachs a inceput sa ajunga la ofertanti in septembrie in numele proprietarilor (Goldman Sachs este, de asemenea, unul dintre investitorii companiei). Conform Financial Review, hiperscalerul australian va fi de aproximativ 3 miliarde USD (2 miliarde USD).

 

Firma din centrul de date australian are mai multe proiecte in derulare.

 

Cu sprijinul investitorilor sai, TPG si Goldman Sachs, AirTrunk isi extinde in prezent campusul din Sydney pentru un pret de aproximativ 1 miliard de dolari (680 milioane USD). SYD2 va fi cel de-al treilea centru de date al AirTrunk in Australia si se va alatura SYD1 din Sydney si MEL1 din Melbourne, ambele functionand din 2017.

 

AirTrunk construieste, de asemenea, in Singapore, instalatia de 60MW SNG1 din Loyang. SNG1 a costat compania de scara larga SG 450 milioane USD (332 mil. USD). Si, compania refac o cladire din Hong Kong ca centru de date, va fi un proiect mai mic decat AirTrunk a facut anterior, deoarece va avea doar o capacitate IT de aproximativ 20MW.

 

La inceputul acestei luni, una dintre filialele Grupului Macquarie, care este concentrata pe centrele de date, a dat teren pentru a treia sa instalatie.

 

Intellicentre 3 a fost anuntat anul trecut si este o extindere a Campusului Macquarie Park Data Center existent in Sydney. Acesta urmeaza sa fie finalizat in a doua jumatate a anului 2020 si va costa 80 milioane USD (55 milioane USD).

 

Aceasta licitatie, daca ar avea succes, ar permite grupului sa-si extinda portofoliul prin aducerea activelor AirTrunk in cadrul Grupului Macquarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.