Facebook isi extinde centrul de date din Eagle Mountain

Facebook isi va extinde instalatia viitoare din Eagle Mountain, Utah, cu aproximativ 50 la suta.

 

Peste 46.000 mp se vor adauga la actualul sau campus planificat actual de 93.000 mp.

 

De cand compania a lansat instalatia in mai 2018, Facebook a turnat 38.000 de metri de beton si a pus peste 7.000 de tone de otel.

 

In timpul constructiei sale, Facebook a pompat peste 1 miliard de dolari in centrul de date din parcul industrial Sweetwater din orasul Eagle Mountain, o crestere peste 750 de milioane de dolari pe care compania i-a propus initial. Extinderea, impreuna cu restul centrului de date este de asteptat pana in 2020.

 

Compania si-a tinut planurile aproape in timp ce negocia cu autoritatile statului si oficialitatile locale.

 

Ca parte a acordului cu localnicii din 2018, Facebook a acceptat sa cheltuiasca cel putin 100 de milioane de dolari pe infrastructura Eagle Mountain pentru a gazdui facilitatea.

 

Compania de socializare a semnat, de asemenea, PPA pentru 450MW de energie solara, in speranta ca noul centru de date va fi 100% reinnoit.

 

DCD a raportat initial despre negocierile secrete ale Facebook-ului, atunci cand a dat curs documentelor de autorizare de planificare transmise Consiliului local al scolii alpine din judet si statului Utah. Identitatea companiei a fost descoperita datorita mai multor elemente de infrastructura care seamana foarte mult cu cele utilizate in celelalte facilitati ale companiei din SUA.

 

Utah a ridicat centrele Facebook cu invidie de ceva timp. In 2016, aceasta a aruncat o incercare de a asigura un proiect de 250 de milioane de dolari de catre Facebook inainte de a pierde in New Mexico.

 

Statul Beehive a oferit reduceri de impozit pe companii de socializare si publicitate si reduceri de impozite pe proprietati, dar oferta a fost considerata ca fiind prea generoasa din cauza rentabilitatilor de obicei ale centrelor de date. In cele din urma, proiectul Facebook ar fi pus la punct in Los Lunas, New Mexico, printr-o companie numita Greater Kudu LLC.

 

In lunile care au urmat, au fost introduse noi scutiri de taxe pentru centrele de date. Pentru Eagle Mountain, Facebook a solicitat subventii fiscale de 150 de milioane de dolari pentru a compensa costul infrastructurii de constructie, precum si o scutire de 20 de ani de proprietate personala estimata la 375 de milioane de dolari si o scutire de impozit suplimentara de 375 de milioane de dolari pentru valoarea imobilului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.