Rostelecom a lansat noul sau centru de date din Ekaterinburg

Operatorul national de telecomunicatii din Rusia Rostelecom a lansat oficial noul sau centru de date.

 

Instalatia de 2MW este situata in orasul Ekaterinburg din centrul Rusiei si a fost echipata in aprilie cu 216 rackuri. Cladirea va fi modernizata cu inca 216 rackuri in 2020, ceea ce va aduce totalul la 432 de rackuri.

 

Noul centru de date al Rostelecom se afla in districtul federal Ural; compania detine, de asemenea, mai multe site-uri din orasele din apropiere Tymen, Chelyabinsk, Novy Urengoy, Iugorsk, Surgut si Kurgan.

 

Pavel Kaplunov, VP pentru serviciile cloud la Rostelecom, a declarat: „Istoric, peste 85 la suta din capacitatea totala a centrelor de date a fost concentrata la Moscova si Sankt Petersburg.

 

„Strategia noastra de a dezvolta o retea diversificata geografic de centre de date va elimina inegalitatea digitala in toata Rusia, asigurand un nivel ridicat de infrastructura digitala pentru clientii corporativi si de stat.

 

„Avem deja o cerere din ce in ce mai mare de centre de date fiabile si competitive si solutii cloud de la potentiali clienti la inceputul constructiei si vor instala echipamentul clientilor la scurt timp dupa lansarea comerciala.”

 

Guvernul rus are un plan de digitalizare numit Programul de economie digitala rusa.

 

Ca telco national, Rostelecom sprijina proiectul si construieste centre de date in anumite regiuni, conform rolului prezentat in document. Aceasta ultima instalatie din Ekaterinburg este una dintre asa-numitele „Centre de date regionale de baza”. Ideea este de a dezvolta o „retea nationala diversificata geografic” de centre de date pana in 2024.

 

De asemenea, ca parte a programului pentru economie digitala, Rostelecom a deschis un centru de date langa Centrala nucleara Kalininskaya in august.

 

Centrul de date Udomlya este stabilit pe motivele centralei electrice si este un proiect comun intre compania de stat si compania de energie nucleara Rosenergoatom. Kaplunov a numit-o cel mai ambitios proiect al companiei din strategia sa de a urma Programul rusesc de economie digitala.

 

El a spus: „Parteneriatul cu Rosenergoatom ne-a permis sa cream o facilitate unica in ceea ce priveste tarifele de securitate, scara, energie electrica. Cererea pentru servicii cloud creste rapid. Veniturile Rostelecom din serviciile de centre de date cresc cu 30 la suta an an.

 

„Cel mai mare centru de date din Rusia ne va permite sa raspundem cererii in crestere din partea clientilor statului si a companiilor, oferind in acelasi timp rate de piata atractive. Serviciul nostru cloud complet dezvoltat permite clientilor sa foloseasca infrastructura de calcul la fata locului, sa ofere clientilor solutii gata facute si garantate calitativ.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.