Serviciile bancare din Mexic au fost offline din cauza unei probleme la un datacenter

O intrerupere la un centru de date sambata a adus o mare parte din serviciile bancare din Mexic offline, clientii neputand efectua achizitii sau retragerea numerarului.

 

Firma de servicii de tranzactii electronice Prosa a declarat ca o eroare electrica la centrul de date din Santa Fe, Mexico City, a fost responsabila pentru defectiunile care au afectat clientii Banorte, HSBC, Invex, Santander, Scotiabank si Banjército.

 

„Vrem sa va informam ca astazi avem o intrerupere in centrul nostru de date Santa Fe. Echipa de conducere si intreaga echipa IT si Inovatie lucreaza ca prioritate in rezolvarea acestui incident”, a declarat compania la momentul respectiv  .

 

A fost nevoie de trei ore pentru a incepe sa reia serviciile bancare, lucrurile revenind la normal la cateva ore dupa aceea. Postul Mazatlan a descris scena: „Randuri nesfarsite, masini pline din supermarketuri puse deoparte in cutii complete si randuri de oameni suparati este ceea ce se experimenteaza sambata in mai multe parti ale tarii, deoarece unul dintre centrele de date principale care conecteaza mai multe banci are esecuri. .“

 

Clientii Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA au fost in continuare in masura sa utilizeze bancomate, deoarece compania nu este un utilizator Prosa, dar cardurile BBVA au fost respinse la terminalele de vanzare.

 

Intreruperea apare la un moment neoportun pentru guvernul mexican, care incearca sa reduca numerarul si sa-i convinga pe cetateni sa foloseasca sisteme bancare.

 

Saptamana trecuta, Bloomberg a raportat ca tara are in vedere interzicerea folosirii numerarului pentru achizitionarea benzinei si pentru plata taxelor. Luna viitoare, banca centrala va incepe extragerea CoDi – un sistem de plata pentru persoanele care nu au un cont bancar, dar care detine un telefon mobil care poate scana un cod QR si prelucra platile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.