Centrul de Informatii pentru Razboi Naval planuieste un contract cu AWS

Centrul de Informatii pentru Razboi Naval (NIWC) al armatei americane, Atlantic, intentioneaza sa acorde un contract cloud lui Amazon Web Services pentru un an.

 

Intr-o notificare de intentie pe portalul NAVWAR E-Commerce Central, raportat pentru prima data de DCD, divizia de informatii militare a serviciilor de razboi a Marinei a declarat ca va folosi AWS datorita compatibilitatii AWS GovCloud existente in programul Joint Strike Fighter (JSF) si programele partenere straine.

 

„AWS este singurul furnizor care ofera servicii de gazduire cloud gratuite care sa corespunda serviciilor guvernamentale Amazon Web Services (AWS.GOV) pentru a sprijini o conducta Devops pentru JSF si partenerii sai straini.

 

„Serviciile solicitate ofera acces partenerilor existenti, precum si partenerilor straini la AWS.GOV existent prin aceeasi interfata software. AWS este gazda initiala a acestor servicii cloud Amazon, deoarece acestea detin drepturile asupra datelor si nu vor furniza datele. acestea catre o alta entitate. AWS este singurul furnizor si detine drepturi de proprietate asupra serviciilor cloud necesare. ”

 

Programul JSF este cel mai mare si mai scump proiect militar din istorie, centrat in jurul controversatului avion de lupta F-35 Lightning II. Costul mediu proiectat al programului este de 12,5 miliarde de dolari, cu un cost estimat al ciclului de viata al programului de pana la 1,5 trilioane de dolari.

 

Din partea sa in administrarea sarcinilor de munca legate de JSF timp de un an, Centrul de Informatii pentru Razboi Naval va avea nevoie doar de trei instante EC2 care ruleaza Linux in estul SUA; t3.medium instante EC2 care ruleaza Linux in estul SUA; 30 GB SSD; 1 adresa IP suplimentara; 250 GB stocare cu 10.000 solicitari Put si 100.000 solicitari; PostgresSQL db.m1.large DB.

 

Pana in acest februarie, centrul din Charleston, din Carolina de Sud, era cunoscut sub numele de SPAWAR Systems Center Atlantic, dar numele sau a fost schimbat pentru a demonstra ca „informatia este un element fundamental al razboiului, un concept esential al designului Marinei pentru superioritatea maritima 2.0 al Marinei. ”

 

„Avantajul razboiului de informatii pe care il aduce lupta este esentialul capacitatii marinei noastre de a concura si de a castiga astazi si in urmatoarele decenii”, a declarat comandantul spatarului SPAWAR, adeptul Christian Becker.

 

„Recunoasterea centrelor noastre de sistem ca centre navale de informatii de razboi reafirma angajamentul nostru de a accelera dezvoltarea si livrarea de flote a capacitatilor de lupta avansate pentru flota.”

 

Compania a acordat un contract IT de 231 milioane dolari companiei Dell Technologies pentru furnizarea de licente software VMware, intretinere software si alte servicii, inclusiv centru de date si infrastructura cloud, in SUA, in urmatorii patru ani.

 

Contractele provin din cea mai mare parte a serviciilor militare si de securitate din SUA si transfera volumul de munca catre cloud, inclusiv agentia de arme nucleare, CIA si Departamentul Apararii in sine. Dar acest din urma contract, actualmente in curs de atribuire acum, a fost cuprins de controverse.

 

JEDI, o tranzactie cloud masiva cu un singur premiu, care ar putea fi in valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari pe 10 ani, a fost acordata AWS sau Microsoft Azure. Insa, dupa lobby-uri extinse de catre Oracle, care a ajuns pana la presedintele SUA, contractul este in asteptarea unei anchete a noului secretar al Apararii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.