Contractul JEDI de 10 miliarde $ amanat de nou secretar al apararii

Concursul pentru contractul JEDI pentru a satisface nevoile cloud ale Departamentului Apararii din SUA, in valoare de pana la 10 miliarde de dolari in 10 ani, va fi amanat nedeterminat.

 

Secretarul Apararii, recent numit, Mark Esper, intentioneaza sa investigheze contractul, care era de asteptat sa fie acordat fie Amazon Web Services, fie Microsoft Azure la sfarsitul acestei luni.

 

„Secretarul Esper se angajeaza sa se asigure ca luptatorii nostri au cele mai bune capacitati, inclusiv Inteligenta Artificiala, sa ramana cea mai letala forta din lume, pastrand in acelasi timp dolarii contribuabililor”, a declarat Elissa Smith, o purtatoare de cuvant a DoD, intr-o declaratie de e-mail.

 

„Respectandu-si promisiunea fata de membrii Congresului si publicul american, secretarul Esper se uita la programul Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI). Nici o decizie nu va fi luata cu privire la program pana nu va finaliza examinarea. ”

 

Nu au fost date detalii cu privire la cat de mult se asteapta examinarea sau in cat timp ar putea dura. La o conferinta de presa a doua zi dupa ce a fost instituit in functia de secretar al Apararii, pe 23 iulie, Esper a spus ca contractul JEDI a fost „unul dintre lucrurile la care vreau sa arunc o privire grea”.

 

Actiunile sale vin la doar cateva zile dupa ce presedintele Trump le-a spus reporterilor: „Primesc plangeri extraordinare cu privire la contractul cu Pentagonul si cu Amazon.

 

„Ei spun ca nu a fost o oferta competitiva … Unele dintre cele mai mari companii din lume se plang de asta, avand de-a face cu Amazon si cu Departamentul Apararii, si le voi cere sa o priveasca foarte atent sa vada ce se intampla „.

 

Dar comentariile lui Trump, despre care unii cred ca ar putea fi determinate de detestul sau pentru proprietarul Washington Post si CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, ar fi fost informate printr-un document Oracle.

 

La inceputul acestei saptamani, a fost dezvaluit ca documentele scrise de lobbyistii Oracle au ajuns pe biroul presedintelui Donald Trump, textul afirmand o vasta conspiratie condusa de Amazon.

 

Oracle, care nu este in masura sa concureze pentru contractul JEDI, intrucat nu indeplineste cerintele necesare, s-a angajat intr-o campanie ampla de malignizare a contractului si sugereaza ca a fost scris pentru a favoriza AWS. Asemenea eforturi similare, mai mici, au fost facute de alti agenti JEDI, inclusiv IBM.

 

La inceputul acestei saptamani, inainte ca secretarul Esper sa-si anunte ancheta prin Elissa Smith, acelasi purtator de cuvant al DoD a criticat Oracle pentru ca a folosit „speculatii slab informate si adesea manipulatoare”.

 

Ea a adaugat: „Oficialii DoD implicati direct in activitatea acestei achizitii, impreuna cu liderii superiori insarcinati cu luarea deciziilor critice legate de JEDI au pus intotdeauna interesele luptatorului si au actionat fara prejudecati, prejudecati sau interes propriu. Nu se poate spune acelasi lucru despre toate partile la dezbaterea asupra JEDI. ”

 

Contractul JEDI a fost deja supus mai multor investigatii si procese, ceea ce a dus la mai multe intarzieri.

 

Un element esential pentru argumentul Oracle al relatiilor incorecte dintre angajatii AWS si oficialii DoD este cazul lui Deap Ubhi. El a lucrat anterior pentru Amazon si apoi a petrecut 18 luni la Serviciul Digital SUA (USDS) inainte de a reveni la AWS. Se presupune ca in timpul stagiului sau de un an si jumatate s-a angajat in discutii „extrem de tehnice” cu potentiali concurenti JEDI si a avut acces la un drive cu informatii despre achizitii.

 

Dar o contestatie legala ridicata de companie in Curtea de Revendicari Federale a fost respinsa de judecatorul Eric G. Bruggink. In hotararea sa, el a scris: „Informatiile furnizate de AWS se refera la relatia domnului Ubhi cu AWS in timpul angajarii sale in serviciul digital de aparare. AWS a mentinut pe parcursul comunicarii sale cu CO ca l-a angajat pe domnul Ubhi fara sa stie ca a mintit DoD. despre motivul sau de demisie si a mintit pe AWS cu privire la respectarea regulilor de etica DoD. Domnul Ubhi a ascuns informatii relevante si a directionat gresit atat DoD, cat si AWS. ”

 

Bruggink s-a confruntat cu ofiterul contractant pentru a concluziona ca, in timp ce exista „o cantitate semnificativa de comunicare si negociere intre angajatii AWS si DoD” si un potential de conflicte de interese care nu au fost dezvaluite in mod adecvat, „erorile si omisiile nu au fost semnificative si au facut-o a nu oferi AWS un avantaj competitiv a fost rezonabil si bine sustinut. „

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.