Compass Datacenters achizitioneaza Root Data Center din Montreal

Compass Datacenters a achizitionat centrul de date Root Data Center din Montreal, in urma unei finantari suplimentare de la investitorii sai actuali.

 

Dupa achizitionarea centrelor de date Root, Compass va opera o capacitate de 375MW in campusurile sale actuale. Termenii financiari ai achizitiei nu au fost divulgati.

 

Root Data Center opereaza doua centre de date in Montreal si va avea o capacitate totala de 65MW odata ce compania isi va extinde centrul de date MTL-R1. Odata ce achizitia va fi inchisa, cele doua facilitati vor fi Compass „primul in Canada.

 

Root Data Center foloseste elemente de design modulare in facilitatile sale si sustine ca site-ul sau MTL-R2 este cel mai mare centru de date en gros din Canada.

 

Compania sustine ca are un PUE de 1,2, poate utiliza capacitatea de 1-3 MW in mai putin de 150 de zile si ca centrele sale de date depasesc cerintele Uptime Institute Tier III. Centrele de date Root nu au fost certificate de Institutul Uptime.

 

AJ Byers, CEO al Root Data Center , care se alatura companiei Compass ca presedinte al companiei internationale, a declarat: „Suntem incantati sa ne alaturam echipei Compass. Clientii nostri existenti au acum acces la pietele strategice din SUA, in timp ce clientii Compass beneficiaza de ceea ce aduce Montreal. In special, capacitatea ampla a fibrelor de la Montreal si oferta ieftina de energie regenerabila prin intermediul Hydro-Québec permit companiilor nor / hipersale sa-si atinga obiectivele de sustenabilitate, totodata crescand la ritmul necesar pentru a satisface cererea „.

 

Kelly Morgan, vicepresedinte al departamentului de cercetare al grupului 451, a declarat: „Prin aceasta achizitie, Compass devine imediat unul dintre primii trei furnizori angro de la Montreal si castiga o echipa de management cu experienta care sa permita extinderea continua in zona si in afara acesteia”.

 

Saptamana trecuta, compania Compass si-a anuntat planul de a dezvolta pana la 3 miliarde de dolari in noile campusuri de centre de date. Schema a fost ajutata de investitiile ulterioare ale investitorilor de lunga durata RedBird Capital Partners si Planul de pensii pentru cadrele didactice din Ontario, precum si de investitii noi de la dezvoltatorul imobiliar israelian Azrieli Group Ltd.

 

Compasul a inceput deja sa construiasca primele doua centre de date in campusul sau hyperscale Goodyear, Arizona. Odata complet construita, campusul va contine opt centre de date cu o capacitate totala de 350MW pe site.

 

Compass isi construieste si primul centru de date din Virginia de Nord. Judetul Loudoun din 6MW va fi primul centru de date, ca parte a unui campus planificat de 75MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.