Digital Realty cumpara teren in Paris pentru constructia unui data center de 12MW

Digital Realty a achizitionat o parcela de 14.000 de metri patrati in Ferriers-en-Brie, la vest de Paris, pentru a construi un centru de date de 12MW.

 

Achizitionarea de 6,1 milioane de euro (6,9 milioane de dolari) face ca Digital Realty sa revina pentru prima data la Paris, dupa ce a vandut Centrul de date St Denis, Paris, catre gigantul de colocare Equinix in 2016.

 

Equinix a platit 190 de milioane de euro (212 milioane dolari) pentru a cumpara unitatea St. Denis de la rivalul sau Digital Realty, adaugandu-l la centrele de date internationale de schimb de date (IBX) care opereaza deja la Paris la Rue Ambroise Croizat.

 

Acest lucru s-a intamplat in acelasi timp cu o reechilibrare complexa ceruta de autoritatile de reglementare dupa ce Equinix a cumparat Telecity in 2015. Aceasta fuziune i-a oferit lui Equinix o pozitie atat de puternica incat UE a cerut sa vanda opt facilitati – in Londra, Amsterdam si Paris.

 

Asa cum s-au dovedit lucrurile, toate proprietatile vandute de Equinix au mers la Digital Realty, construind puterea rivalului sau. Cu toate acestea, in acelasi timp, DR a vandut facilitatea de la Paris catre Equinix. Aceasta nu a fost o surpriza asa cum s-ar parea, deoarece St. Denis (un hub dens de interconexiune) a gazduit deja un nod de baza Equinix, printre principalele schimburi de trafic din Franta.

 

Acum Realty Digital se intoarce si a spus ca va incepe constructia centrului de date in al patrulea trimestru din 2019.

 

A. William Stein, CEO al Digital Realty, a declarat: „Avand in vedere constrangerile de aprovizionare locale si colocarea rapida a intreprinderilor si cererea clientilor hyperscale, Parisul este un centru atractiv de conectivitate pentru o crestere semnificativa si suntem incantati sa restabilim o pozitie puternica in aceasta cheie metrou global. ”

 

Digital Realty opereaza 22 de centre de date in Europa, cu sediul in Amsterdam, Dublin , Londra, Geneva, Frankfurt si Manchester.

 

In luna mai a acestui an, Realty Digital a deschis cea de-a doua facilitate din Dublin. Unitatea 5MW este situata la 30 de minute la vest de centrul orasului si aduce investitia totala a Digital Realty in Irlanda la peste 200 milioane de euro (224 milioane de dolari).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.