Supermicro va muta productia din China pentru a infirma zvonurile de spionaj
Supermicro offers industry’s most comprehensive portfolio of GPU Servers

Producatorul de servere, Supermicro, se pare ca a mutat productia din China, din cauza preocuparilor clientilor dupa ce sustine ca guvernul chinez a infiltrat lantul sau de aprovizionare si a adaugat chip-uri de spionaj la placile de baza ale companiei.

 

Afirmatia, raportata initial de Bloomberg in octombrie anul trecut, a fost respinsa in mod voit de catre Supermicro, precum si de clientii pretins afectati. Apple a continuat sa scrie o scrisoare Congresului american care a negat povestea, in timp ce CEO-ul Tim Cook si CEO-ul AWS Andy Jassy au cerut ca Bloomberg sa retraga articolul.

 

Compania de servere a angajat de asemenea o firma de investigatii terte, Nardello & Co, pentru a examina veridicitatea raportului, dar nu a putut gasi nici o dovada care sa sustina acuzele aduse de Bloomberg. Departamentul american de Securitate Interna a contestat, de asemenea, cererea.

 

Nikkei Asian Review raporteaza ca, in ciuda rebuttalilor puternici, clientii din SUA raman atenti la serverele companiei.

 

Intr-un efort de a aborda aceste preocupari, precum si de atenuarea a ceea ce pare a fi un razboi comercial dintre SUA-China, Nikkei informeaza ca Supermicro le-a spus furnizorilor sa transfere productia din China, potrivit unor surse din domeniu familiarizate cu aceasta problema.

 

Cel de-al treilea producator de servere din lume, prin transferuri, asambleaza in principal sisteme de servere interne, dar externalizeaza productia de placi de baza pentru numerosi furnizori. „Trebuie sa ne bazam mai mult pe autoturisme, fara a depinde numai de acei parteneri externi, a caror productie a fost in cea mai mare parte in China”, a declarat pentru Nikkei un executiv.

 

In aceasta luna, compania Supermicro a organizat o ceremonie infiintata pentru o fabrica de productie de 65 milioane de dolari, cu o suprafata de 234.000 de metri patrati, in Taiwan. De asemenea, isi extinde parcul Green Computing, din San Jose, cu cea de-a treia din cele cinci instalatii aflate in constructie programate pentru finalizare pana la sfarsitul anului 2019.

 

Bloomberg pare sa se angajeze sa raporteze – nu a retras povestea, iar anul trecut a spus: „Ancheta Bloomberg Businessweek este rezultatul unui raport de mai mult de un an, in cadrul caruia am condus mai mult de 100 de interviuri.

 

„Saptesprezece surse individuale, inclusiv oficialii guvernamentali si cei din interiorul companiilor, au confirmat manipularea hardware-ului si a altor elemente ale atacurilor, am publicat, de asemenea, declaratii complete ale celor trei companii, precum si o declaratie din partea Ministerului Afacerilor Externe al Chinei. povestea noastra si sunt increzatori in rapoartele si sursele noastre. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.