Sungard AS iese din restructurarea de faliment in timp record

Sungard Availability Services (Sungard AS) au iesit din restructurarea pre-negociata a capitolului 11 in mai putin de o zi, un record al SUA pentru o afacere de acest tip.

Compania a depus protectia capitolului 11 la districtul de sud din New York Bankruptcy Court miercuri. Mai putin de 20 de ore mai tarziu, judecatorul Robert Drain a aprobat depunerea, care va permite lui Sungard sa-si diminueze datoria cu doua treimi.

Creditorii, printre care Anglo Gordon & Co., Carlisle Group si Contrarian Capital Management, vor prelua controlul asupra companiei, inclusiv a grupului de investitii datorie GSO Blackstone Group LP LPO.

Sungard a reusit sa-si impuna restructurarea cu o viteza atit de rapida incat sa fi obtinut deja sprijinul majoritatii creditorilor pentru plan inainte de depunere.

Capitolul 11 ​​protectia face parte din Codul de faliment din SUA, care permite unei societati sa-si reorganizeze activele, in timp ce preda operatiunile de afaceri ale companiei catre debitorii sai.

Cand Sungard a inaintat restructurarea, au inclus active de 1.4 miliarde de dolari si active de 496 milioane de dolari. Compania spune acum ca a reusit sa reduca 800 de milioane de dolari din aceasta datorie si a obtinut lichiditati de 100 de milioane de dolari de la creditorii sai.

De asemenea, Sungard l-a numit pe Michael K. Robinson ca noul CEO, preluand de la Andrew A. Stern care a servit rolul timp de noua ani. Robinson a fost anterior CEO al companiei americane Broadview.

Robinson a spus: „Prin planul de reorganizare al companiei, confirmat ieri de catre Curtea de faliment american pentru Districtul de Sud din New York, Sungard AS a iesit din acest proces ca o companie mult mai puternica, cu o structura de capital durabila pentru a sprijini planul de investitii si crestere al companiei. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.