Microsoft a suferit intreruperi ale serviciului Azure in urma unei probleme DNS

Serviciile cloud ale Microsoft au fost afectate joi, 2 mai, dupa o eroare de configurare a sistemului de nume de domeniu (DNS).

 

Intre 19:43 si 22:35 UTC, Azure si alte servicii Microsoft cum ar fi M365, Dynamics, DevOps si Xbox Live au suferit probleme de conectivitate.

 

„Inginerii au identificat cauza principala ca schimbare de delegare a serverului de nume care afecteaza rezolutia DNS si care are ca rezultat impactul asupra serviciilor Compute, Storage, App Service, AAD si SQL Database„, a explicat Microsoft pe pagina de status.

 

„In timpul migrarii unui DNS sistem legacy la Azure DNS, unele domenii pentru serviciile Microsoft au fost actualizate incorect. Nici o inregistrare DNS a clientilor nu a fost afectata in timpul acestui incident, iar disponibilitatea DNS Azure a ramas la 100% in timpul incidentului. Problema a afectat doar inregistrari pentru serviciile Microsoft. ”

 

Compania a adaugat: „Pentru a atenua, inginerii au corectat problema delegarii nameserverului. Aplicatiile si serviciile care au accesat domeniile configurate incorect ar putea sa fi stocat informatii incorecte, ceea ce ar duce la un timp de restaurare mai lung pana la expirarea informatiilor din memoria cache.”

 

Pagina serviciului Office 365 a fost, de asemenea, prinsa in intrerupere si nu a reusit sa detalieze problema pentru utilizatorii serviciului.

 

Azure a suferit o intrerupere similara pe DNS la fel de recent ca in ianuarie, de data aceasta din cauza „unei probleme DNS cu CenturyLink ca furnizor de DNS intern”.

 

Ambele intreruperi palesc in comparatie cu intreruperea serviciului Azure de anul trecut, care a pus la pamant sisteme in intreaga lume mai mult de o zi dupa ce fulgerele au dezafectat racirea in centrul de date San Antonio, Texas.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.