Telefónica vinde 25 de centre de date pentru 669 milioane de dolari

Operatorul spaniol de telecomunicatii Telefónica ar putea vinde afacerile cu centre de date pentru fondul de investitii Asterion Capital Partners pentru 669 milioane de euro (600 milioane euro), raporteaza El Confidencial.

 

Potrivit unei surse apropiate, s-a ajuns deja la un acord intre cele doua companii pentru toate cele 25 de centre de date ale grupului de telecomunicatii. Reuters raporteaza o sursa coroborata cu zvonurile.

 

Faptul ca Telefónica avea in vedere vanzarea facilitatilor sale a fost raportat anul trecut.

 

Telefónica nu a confirmat acordul, dar compania a afirmat intr-o declaratie ca negocierile au ajuns intr-un stadiu avansat.

 

Operatorul de telecomunicatii care isi vinde afacerea cu centre de date ar putea ajuta compania sa-si amelioreze datoriile de 44 miliarde de dolari.

 

Telefónica este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume, cu peste 350 de milioane de clienti din peste 170 de tari. Cele 25 de centre de date sunt situate in noua tari – opt in Spania, trei in Brazilia, trei in Columbia, trei in Ecuador, doua in Peru, doua in Chile, doua in Argentina, unul in Miami si unul in Mexic.

 

De asemenea, tranzactia va fi prima investitie a Asterion Capital Partners in Spania. Compania a inregistrat luna trecuta suma de 577 milioane de dolari pentru a investi in infrastructura europeana.

 

In cazul in care planul va continua, Telefónica se va alatura unui numar tot mai mare de firme de telecomunicatii care si-au descarcat activele din centrul de date pentru a strange fonduri.

 

In 2015, Arkansas telco Windstream a vandut bratul centrului de date companiei TierPoint pentru suma de 575 milioane de dolari.

Apoi, in 2016, Verizon a vandut centrele de date Equinix pentru 3,6 miliarde de dolari, iar CenturyLink a vandut 57 de centre de date pentru 2,3 ​​miliarde de dolari, catre un consortiu care a devenit Cyxtera.

In 2017, Tata Communications a vandut trei centre de date companiei STT, iar anul trecut AT & T a vandut 31 de infrastructuri Brookfield Infrastructure pentru 1,1 miliarde de dolari.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.