Cablul submarin Curie detinut de Google va lega SUA de Chile

Cablul privat de submarine al companiei Google, Curie, a ajuns in Valparaíso, Chile.

 

Cablul, primul finantat de o companie majora de tehnologie non-telecom, leaga America Latina direct de centrul de date Equinix LA4 din Los Angeles, California. Perechea de 4 cabluri de fibra optica are si o unitate de ramificare pentru posibila conectivitate viitoare in Panama.

„Desi acest cablu este unul dintre cele treisprezece finantate de Google si instalate in lume, Curie ne face prima companie de tehnologie care, fara a fi specialist in telecomunicatii, investeste in dezvoltarea infrastructurii acestui tip privat de 100%”, a declarat Jayne Stowell , negociator strategic pentru infrastructura globala a Google.

 

„SubCom, o companie specializata in transportul de date submarine, a fost responsabila de operatiunea de a conecta doua puncte pe mai mult de 10.000 km.”

 

Stowell a aratat, de asemenea, ca investitia globala a infrastructurii Google in perioada 2016-2018 a fost de 47 miliarde de dolari – fata de comentariile Google anterioare, plasand cifra la 30 miliarde de dolari.

 

Ministrul chilian al transporturilor si telecomunicatiilor, Gloria Hutt, a adaugat ca noul cablu ar oferi „avantaje si oportunitati pentru milioane de utilizatori de Internet” in Chile.

 

Cea mai mare conducta de date a Chile, Curie, se va conecta la centrul de date Google din Quilicura, langa Santiago, care este in prezent extins.

 

Tara are planuri agresive de a-si imbunatati conexiunea la internetul mai larg. Anul trecut, a acordat companiei Huawei Marine un contract pentru a construi un cablu submarin de 2.800 km (1.740 mile), care face legatura dintre sudul tarii si nord. Acest lucru va servi ca un pas preliminar in fata unui cablu propus in China de 24.000 km (14.900 mile) si 650 milioane dolari.

 

Chile este, de asemenea, locuinta a 70% din investitiile globale in astronomie , fapt care a lovit interesul serviciilor Amazon Web Services. Propunerea Amazon este de a gazdui si de a mineriza cantitatile uriase de date generate de telescoapele masive ale tarii, construind un singur observator virtual stocat in cloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.