AWS deschide o regiune cloud in Hong Kong

AWS a lansat o noua regiune cloud in Hong Kong, formata din trei zone de disponibilitate – implementari de centre de date distincte din punct de vedere geografic.

 

Divizia Cloud a declarat ca noua regiune din Hong Kong „permite clientilor sa ruleze aplicatii si sa stocheze continutul lor in centrele de date din Hong Kong, in timp ce se conecteaza la reteaua globala AWS”.

 

Regiunea a fost initial anuntata in 2017, cu o deschidere planificata in 2018.

 

Noua regiune este a opta din AWS din Asia Pacific si din China continentala, impreuna cu Beijing, Mumbai, Ningxia, Seul, Singapore, Sydney si Tokyo.

 

In prezent, AWS are 64 de zone de disponibilitate in intreaga lume, cu planuri pentru inca 12 zone si alte patru regiuni in Bahrain, Cape Town, Jakarta si Milano.

 

Legea chineza impune ca datele cetatenilor tarii sa fie stocate in interiorul granitelor sale – pentru a oferi servicii de cloud, companiile din strainatate trebuie sa colaboreze cu o afacere interna care detine proprietatea centrelor de date folosite. Dar, ca zona administrativa speciala, Hong Kong nu respecta aceste legi privind suveranitatea datelor.

 

Nicholas W Yang, JP, Secretar pentru Inovare si Tehnologie al Guvernului Regiunii Administrative speciale din Hong Kong, a declarat: „Datele au devenit o noua moneda a economiei digitale si un nou combustibil pentru inovare. Aceasta regiune a infrastructurii este o componenta integrata pentru promovarea progreselor tehnologice, care permite o mai mare inovare si faciliteaza in continuare transformarea noastra digitala „.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.