Internet Initiative Japan construieste un data center de 50 MW in Shiroi

Internet Initiative Japan a construit un centru de date de 40.000mp in Shiroi, Japonia.

 

Unitatea neutra de transport de 50MW din prefectura Chiba, pe coasta de est a insulei Honshu, a fost construita in doar opt luni datorita designului modular al centrului de date. Stabilit pentru a fi operational de la 1 mai, va folosi aerul exterior pentru a se raci.

 

Fondata in 1992, IIJ a construit una dintre cele mai mari retele de Internet din Japonia si a fost primul ISP al natiunii.

 

Receptia, patrularea, monitorizarea si alte sarcini operationale din centrul de date vor fi gestionate de un robot de securitate numit Reborg-Z.

 

Robotul Reborg-Z este un robot de garda, creat de compania de securitate Alsok. Robotul este echipat cu optiuni pentru detectarea gazelor periculoase si are o functie de stingere a incendiului. Nu este clar cum un robot poate patrula o facilitate. Oamenii vor fi probabil necesari pentru majoritatea sarcinilor.

 

Compania a spus ca „sistemul DCI Shiroi utilizeaza un sistem de racire in aer liber, care reprezinta o parte semnificativa a consumului de energie din centrul de date”

 

„A fost proiectat pentru a maximiza eficienta utilizarii energiei electrice printr-un sistem de aer conditionat care ofera aer racit mai eficient decat sistemele conventionale de suflat prin utilizarea de ventilatoare de aer conditionat montate pe perete care serveste direct serverele”.

 

Un alt operator japonez de centre de date este pe punctul de a incepe construirea unei instalatii de racire cu aer si zapada in Hokkaido, Japonia. Kyocera Communication Systems intentioneaza sa construiasca un centru de date dedicat exclusiv energiei eoliene, solara si biomase in orasul Ishikari, Hokkaido, Japonia.

 

Temperaturile in Hokkaido ajung in mod regulat in timpul iernii sub -1 ° C (-1 ° C), permitand centrului de date sa fie racit de aerul inconjurator in aceste luni. In acelasi timp, zapada va fi colectata si depozitata pentru a asigura racirea in lunile calde de vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.