Amazon planifica o constelatie de 3.236 de sateliti pentru a oferi internet in intreaga lume

Amazon intentioneaza sa lanseze o retea vasta de sateliti pentru a furniza servicii de Internet comunitatilor neconectate sau slab conectate.

 

In dosarele gasite de GeekWire si confirmate ulterior de Amazon, proiectul Kuiper dezvaluie aspiratii pentru o constelatie de 3.236 de sateliti, cu 784 sateliti orbitati la o altitudine de 590 km, 1,296 sateliti la 610 km si 1156 sateliti la 630 de km.

 

Ambitiile Amazon din spatiu dau nastere lui Kuiper – dupa ce listarile de joburi AWS de anul trecut anuntau „un proiect mare si ambitios legat de spatiu”, care va avea un impact istoric, compania a anuntat ca va colabora cu Iridium Communications pentru a oferi solutii IoT bazate pe tehnologia cloud.

 

Mai tarziu, in acel an, a fost dezvaluita statia Groundworld AWS, care are drept scop construirea unei retele globale de 12 statii de sol „in imediata apropiere a retelei noastre globale de infrastructura AWS”, construit intr-un parteneriat comun cu contractantul de aparare Lockheed Martin.

 

In afara Amazonului, CEO-ul si fondatorul companiei, Jeff Bezos, este proprietarul companiei Blue Origin, o companie de rachete care a castigat anul trecut un contract de aparare de 500 de milioane de dolari pentru a ajuta la trimiterea incarcaturilor uriase ale Fortelor Aeriene ale SUA pe orbita.

 

Detaliile privind Kuiper raman limitate, in special in ceea ce priveste momentul in care sistemul se asteapta sa fie lansat. „Proiectul Kuiper este o noua initiativa de lansare a unei constelatii de sateliti cu orbita pe Pamant, care vor oferi conectivitate in banda larga cu o latenta redusa si la viteza mare pentru comunitatile nesemnate si deservite din intreaga lume”, a spus un purtator de cuvant al companiei Amazon.

 

„Acesta este un proiect pe termen lung care prevede deservirea a zeci de milioane de oameni care nu au acces de baza la internetul de banda larga. Asteptam cu nerabdare sa colaboram la aceasta initiativa cu companii care impartasesc aceasta viziune comuna „.

 

Satelitii au scopul de a acoperi petele de pe Pamant, cu o latitudine de la 56 grade nord la 56 grade sud, care include aproximativ 95% din populatia lumii.

 

Cu toate acestea, proiectul va continua sa se confrunte cu o concurenta acerba a unui numar mare de intreprinderi rivale care concureaza sa serveasca Internetul de pe orbita Pamantului.

 

SpaceX a lansat deja doua sateliti prototip pentru constelatia Starlink, care s-ar putea extinde la mai mult de 12.000 de sateliti – fondatorul si CEO-ul Elon Musk sustinand ca serviciul va finanta planurile sale de a coloniza Marte.

 

OneWeb doreste cel putin 720 sateliti Low Earth Orbit (LEO) in spatiu, avand deja lansati sase. Telesat din Canada cauta, de asemenea, sa primeasca servicii LEO, la fel ca si proiectul LeoSat.

 

Apoi, exista Loon, planul lui Alphabet de a construi o retea de baloane stratosferice si eforturile inflacarate ale lui Facebook – care au investit in drone gigantice, dar acum lucreaza si la o constelatie prin satelit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.