INTEL concediaza sute de angajati din SUA si Costa Rica

Gigantul Intel a disponibilizat sute de angajati in domeniul tehnologiei informatiei la siturile din SUA si Costa Rica.

 

Compania a confirmat stirea dupa rapoartele initiale ale Oregonian / OregonLive, care a citat un memoriu intern care a spus ca compania urmareste consolidarea operatiunilor IT in cadrul unui singur contractor, Infosys din India. Utilizarea unui singur contractant va necesita mai putini manageri pentru a supraveghea, considera compania.

 

Compania a declarat: „Schimbarile in forta de munca sunt determinate de nevoile si prioritatile afacerii noastre, pe care le evaluam continuu. Ne angajam sa tratam toti angajatii afectati cu profesionalism si respect „.

 

Concedierile, despre care numarul exact este necunoscut, se considera a fi cea mai mare runda de reduceri de personal, deoarece compania a eliminat aproximativ 15.000 de locuri de munca in intreaga companie in 2016. De data aceasta, compania a utilizat o combinatie de disponibilizari, cumparari si oferte anticipate de pensionare . La sfarsitul anului trecut, compania avea aproximativ 107.400 de angajati.

 

In ciuda acestor reduceri, compania se extinde in alta parte – cu intentia de a construi noi fabrici in Oregon, Irlanda si Israel si a treia faza a fabricii sale de cercetare Hillsboro, D1X. Numai aceasta facilitate este de asteptata sa aduca 1.750 locuri de munca in zona.

 

Concedierile vin, de asemenea, la doar doua luni dupa ce CEO-ul interimar Robert Swan s-a mutat la un rol permanent de CEO, dupa o cautari de luni de zile pentru un candidat. Swan a preluat functia  CEO dupa ce seful anterior, Brian Krzanich, a demisionat brusc din cauza unei „relatii de consens” cu un angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.