CBRE lanseaza serviciu de brokeraj pentru investitorii in data centere

Gigantul imobiliar si managerul de centre de date CBRE a lansat un serviciu specializat pentru investitorii care doresc sa cumpere centre de date.

 

Noua practica a Data Center Capital Markets va fi condusa de o noua organizatie SVP: Kristina Metzger, care vine dupa noua ani de la divizia Data Center Solutions din cadrul CBRE, o echipa imobiliara care se ocupa de consultanta in data centere, brokeraj, si operatiuni. Ca si consultant in data centere, a colaborat cu AT & T, American Express, Boeing, Broadcom si altii.

 

 

Masura vine ca raspuns la cererea imensa de investitii in data centere: CBRE declara ca in anul 2018 au fost investite peste 12 miliarde de dolari in data centerele din America de Nord si „disponibilitatea capitalului a ramas abundenta pe tot parcursul anului”.

 

„Cererea de investitii in data centere nu a fost niciodata mai mare, pe masura ce capitalul strain agresiv, investitorii institutionali si fondurile de infrastructura au inceput sa vizeze clasa de active. Pe masura ce multe dintre aceste grupuri intra in spatiu, acestea vizeaza investitii directe si, de asemenea, asociatii in participatiune, recapitalizari si achizitionarea directa a companiilor care opereaza in data center. Nu au existat niciodata solutii mai creative pentru valorificarea tranzactiilor cu data centere decat exista astazi „, a spus Metzger.

 

Noua afacere va fi complementara afacerii existente a CBRE cu solutiile Data Center Solutions si CBRE Capital Advisors, afacerea americana de servicii bancare de investitii din America de Nord, spune CBRE.

 

„Kristina este un expert recunoscut la nivel national de data centere cu relatii profunde cu clientii si este bine calificat pentru a ne conduce pietele de capital in acest spatiu la nivelul urmator”, a declarat Chris Ludeman, presedintele global al pietelor de capital la CBRE. Metzger va conduce practica din San Diego.

 

CBRE are, de asemenea, un serviciu de evaluare si consiliere pentru data centerele cu sediul in Chicago, conduse de Christopher Fudacz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.