armata sua,palantir,fortnite,google,youtube,tasty

Compania de analiza Palantir Technologies va livra hardware informational de lupta, precum si software-ul necesar, catre Armata SUA, in cadrul unui contract de 800 de milioane de dolari.

Contractul care priveste Distributed Common Ground System (DCGS-A) a fost castigat de Palantir, dupa o competitie dificila cu Raytheon.

Programe separate DCGS exista si pentru Marina, Fortele Aeriene, si Fortele Speciale SUA.

DCGS-A, o combinatie de software, retea, si senzori, functioneaza drept sistemul principal de a posta date, de a procesa, si de a disemina informatiile despre trupele inamice, vreme, si teren. Ar trebui sa fie usor de folosit de catre soldati in conditii dificile, si, evident, sa fie bine securizat.

Conceptul operational al armatei necesita instruirea functiilor de lupta, pentru a creste concentrarea asupra folosirii DCGS-A drept „un sistem de armanent”, cu capacitatea de a sustine operatiunile.

„Mediul operational este dominat de evolutia tehnologiei si de schimbul rapid de informatii”, conform unui articol al Armatei SUA.

Actualul sistem DCGS-A a costat peste trei miliarde de dolari, si a avut nevoie de 10 ani de dezvoltare, cu ajutorul unor companii precum Lockhead,, Raytheon, si IBM, insa este vazut de multi drept depasit si ineficient. Palantir a propus un inlocuitor, bazat pe tehnologia comerciala existenta, Gotham, insa Armata SUA a ales Raytheon pentru prima faza a proiectului.

Preluat de pe Data Center Dynamics 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.