mike lynch, autonomy,facebook,google,hpe,hp,proces,frauda

Vechea disputa dintre HPE si Mike Lynch, fondatorul Autonomy, a ajuns ieri, in sfarsit, in fata Inaltei Curti din Londra.

HPE a cerut daune in valoare de 5.1 miliarde de dolari, acuzandu-i pe Lynch si pe CFO-ul sau de marirea artificiala a pretului Autonomy, inainte de a fi vanduta catre Hewlett Packard in 2011, contra sumei de 11 miliarde de dolari. In 2015, Hewlett Packard a fost impartita in doua, devenind HPE si HP Incorporated.

Micro management

HPE sustine ca, fara a informa investitorii, Autonomy a vandut contracte hardware in pierdere, pentru a creste artificial valoarea. Compania este acuzata si ca a inregistrat intentionat veniturile din servicii incorect.

La doar un an dupa incheierea afacerii, HP a descoperit adevarata valoare a Autonomy, iar Lynch a fost concediat.

Lynch, care a castigat din afacere 815 milioane de dolari, neaga acuzatiile, si sustine ca HP i-a distrus compania.

Avocatii lui Lynch sustin ca acesta a fost indepartat „din aproape toate tranzactiile”, si ca HPE cauta o tinta care sa preia vina pentru pierderile suferite.

Intr-un efort de a-l descrie ca pe un micro manager, HPE a citat un mail al lui Lynch trimis catre echipa sa de management, despre Departamentul Afacerilor Veteranilor din SUA: „Daca exista vreo problema, vreau sa fiu pus la curent intr-o milisecunda de catre toti dintre voi.”

Laurence Rabinowitz, avocatul HPE, a spus in documentatia depusa: „Aceasta nu este abordarea unui om care urmareste compania de la distanta.”

Procesul civil va dura noua luni. Este prima oara cand Lynch are ocazia de a se apara in fata unui judecator.

Judecatorul Robert Hildyard va determina daca HP/HPE a examinat corespunzator documentele contabile ale Autonomy inainte de a achizitiona compania.

In plus, Lynch este acuzat in SUA ca a facut declaratii false si inselatoare in 2009, 2010, si 2011, „pentru creste valoarea Autonomy in fata unui potential cumparator precum HP”. CFO-ul Autonomy, Sushovan Hussain, a fost condamnat anul trecut in baza acelorasi acuzatii.

Ca raspuns in fata acuzatiilor SUA, avocatii lui Lynch au spus: „Aceste noi acuzatii sunt de-a dreptul ridicole.”

„In ultimii sase ani, Mike Lynch a raspuns prompt si responsabil tuturor acuzatiilor HP, in timp ce compania a fost inconjurata si aparata de mai multi avocati decat putem numara. Abordarea de tip Vestul Salbatic din San Francisco, folosita si de HP in aces caz, este, din pacate, des intalnita.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.