viteze,usb,google,youtube,facebook,samsung

Conexiunile de date vor deveni in curand mai rapide ca niciodata, odata cu noul standard, atingand viteze la care nu ne-am fi asteptat.

USB 4.0 a fost anuntat in aceasta saptamana de catre USB-IF, marcand noua generatie de bine cunoscuti conectori.

Desi detaliile legate de performanta nu vor fi facute publice pana in a doua parte a anului, este asteptat ca noua generatie sa aduca viteze de pana la 40Gbps, de doua ori mai mult decat versiunea USB 3.2, echivalentul Thunderbolt, care a fost anuntata saptamana trecuta, si va furniza viteze de pana la 20 Gbps.

Intel a confirmat acest anunt, si a oferit acces grupului de dezvoltatori USB la protoculul Thunderbolt, care a devenit astfel disponibil pentru orice companie care doreste sa integreze functia in componentele sale hardware.

„Lansarea specificatiilor protocolului Thuderbold este un pas important catre a face ca cel mai simplu si mai versatil port sa devina disponibil pentru toata lumea. Impreuna cu integrarea Thuderbolt 3 in urmatoarele procesoare Intel, aceasta este o victorie pentru industrie si pentru consumatori”, a spus Jason Ziller, manager general la divizia Intel Client Connectivity.

Thunderbolt 3 va fi parte din noul design, iar USB 4.0 va fi compatibil si cu USB 3.2, respectiv USB 2.0 si Thunderbolt 3.

Integrarea Thunderbolt 3 va livra pana la 100W de putere, si va putea suporta display-uri 4K multiple.

USB Promoter Group spune ca lucreaza cu peste 50 de producatori de top pentru a finaliza specificatiile, iar detaliile finale vor fi publicate la jumatatea anului 2019.

„Principalul scop al USB este sa livreze cea mai buna experienta pentru utilizator, combinand datele, display-ul si livrarea de putere, cu ajutorul unui cablu robust, usor de folosit”, a spus Brian Saunders, presedinte al USB Promoter Group.

„Solutia USB 4.0 imbunatateste experienta prin optimizarea datelor si a display-ului, folosing o singura conexiune, dubland astfel performanta.”

Preluat de pe IT Pro Portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.