gigantul,huawei,rusia,samsung,fortnite,gaming,tech

Gigantul Huawei opereaza in prezent trei data centere in Moscova, dar planuieste sa se mute in facilitati localizate in St.Petersburg si Yekaterinburg.
Huawei a intrat pe piata cloud din Rusia, prin inchirierea a 500 de rack-uri in trei data centere din Moscova.

Compania incearca sa isi adapteze serviciile legilor din Rusia, si urmeaza sa introduca in tara un sistem de plati contactless.

Cele trei data centere sunt detinute de companiile rusesti 3Data, IXcellerate, si DataPro.
Potrivit publicatiei Kommersant din Rusia, proiectul a inceput in martie 2018, cand Huawei a inchiriat 80 de rack-uri pentru servicii de localizare in Moscova, insa compania s-a extins rapid la 200 de rack-uri, si va ajunge la 500 pana la sfarsitul anului.

Serviciul de plati contactless Huawei Pay va deveni disponibil in Rusia in primul trimestru al anului 2019, asa ca gigantul va fi nevoit sa isi mute toate datele legate de acesta in tara, pentru a se supune legilor.

Legea datelor din Rusia spune ca datele generate de cetatenii rusi nu pot fi stocate in afara tarii.

Rusia nu se teme sa blocheze companiile care nu se aliniaza acestor legi, cel mai bun exemplu fiind LinkedIn, care a fost sanctionat in 2016 pentru ca nu a stocat local datele utilizatorilor rusi.

Kommersant a raportat ca Huawei planuieste sa isi extinda prezenta cloud in Rusia, prin intermediul unor data centere localizate in St. Petersburg si Yekaterinburg.

Compania are ca scop sa devina in urmatorii ani unul dintre principalii furnizatori de solutii cloud pe piata ruseasca.

Arthur Parn, director al Huawei Cloud in Rusia, a afirmat ca gigantul a lansat deja 22 de servicii cloud pentru diferiti clienti, si a investit pana acum zeci de milioane de dolari in tara.

Acesta a spus:
„Am incheiat deja un acord de licentiere cu Microsoft, lucram la solutii cu alti vanzatori pentru a furniza software din propriul cloud. Nu excludem nici parteneriatele cu operatorii de data centere, si urmarim sa le oferim acestora oportunitatea de a comercializa solutiile noastre.”

Tencent, care a dezvoltat PUBG si League of Legends, a achizitionar mai mult de 600 de rack-uri IXcellerate in Moscova, pentru a stoca datele locale si pentru a furniza servicii cloud in Rusia.

Preluat de pe Data Center Dynamics

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.