Google ce este data center ce este server

Google a lansat versiunea beta a Platformei sale pentru Servicii Cloud ( CSP ), aceasta fiind prima incercare reala de a-si integra programele sale cloud in data centerele pentru companii.

CSP, care se bazeaza pe engine-ul Kubernets, construit pentru folosirea la locatie, care a fost anuntat anul trecut la conferinta Google Cloud Next Event.
CSP-ul Google are o alta abordare legata de implementarea la fata locului decat concurenta sa formata din Azure Stack de la Microsoft sau Outposts de la AWS.

Cele doua se bazeaza pe combinatii pre-configurate de programe si echipamente. In schimb, CSP se bazeaza pe GKE, care permite afacerilor sa ruleze aplicatiile fie in containere de programe, fie in data centere , fie in Cloud-ul Google, acesta putand fi schimbat intre ele oricand.

Reprezentantii companiei recunosc si faptul ca anumite afaceri vor ezita sa isi mute operatiunile in cloud de la inceput, preferand poate solutii hibrid care combina securitatea ridicata a stocarii la fata locului, cu flexibilitatea oferita de serviciile cloud.

Adam Glick, manager principal pentru marketing-ul produsului pentru CSP, a declarat pentru DCK : „Ceea ce oferim noi sunt programe. Am descoperit, in urma discutiilor cu clientii, faptul ca jumatate dintre acestia doresc sa poata folosi aceste programe adaptate la echipamentele lor. Acestia nu sunt dispusi sa faca investitii in plus pentru a beneficia de avantajele modernizarii, asa ca oferindu-le solutia noastra sub forma unui software, le indeplinim cererile „.

In 2017, un studiu facut de Forrester a aratat ca 76% din liderii din infrastructura globala au declarat ca vor opta pentru un model de cloud hibrid, asa ca abordarea neaxata pe echipamente a Google poate oferi companiei un avantaj in fata concurentei.

Nu este prima oara cand Google a incercat sa implementeze programele sale la fata locului. De exemplu, Google Search Appliance, lansat in 2002, era un server ce oferea o functie de indexare a documentelor, un fel de cautare interna, bazata pe algoritmii sai si echipamente de la Dell. Google a anuntat incheierea proiectului Search Appliance in 2016, urmand ca suportul pentru acest software sa se incheie anul acesta.

Articol preluat de pe Data Center Dynamics

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.