Indiana stiri data centere stiri servere

Comitetul Camerei Reprezentantilor pentru Moduri si Masuri Interne din Indiana a votat in unanimitate avansarea proiectului Legii Interne 1405, care prevede scutiri de taxe pentru terenuri, energie electrica si echipamente pentru proiectele mari de data centere.

In continuare, urmeaza ca proiectul de lege sa ajunga in Camera Reprezentantilor, unde se va discuta pe marginea lui si va fi votata aplicarea sa. Desi nu a fost stabilita o data clara pentru audierile in privinta sa, daca va fi aprobat, acesta va intra in vigoare in luna iulie, anul curent.

Vestile despre aceasta lege au fost primite cu entuziasm de catre compania Digital Crossroads, care a inceput recent constructia un campus pentru data centere de 105.000 de metri patrati, localizat in Hammond, pe malul lacului Michigan, in locul fostei statii de electicitate State Line.

In acest sens, CEO-ul Digital Crossroads, Peter Feldman a declarat: „Astazi, reprezentantii legii fac primul pas important in a transforma statul Indiana intr-unul din cele mai competitive state in ceea ce priveste inovatiile din domeniul data centerelor.

Acest proiect de lege care creaza oportunitati in domeniul taxelor, pozitioneaza Indiana pe primele locuri in viitoarele optiuni ale dezvoltatorilor de data centere si al companiiler de tehnologie.”

Legea Interna 1405 a fost pentru prima data prezentata in ianuarie de catre reprezentantul de stat Ed Soliday, si a fost conceputa sa atraga companii mari de tehnologie si de data centere in Indiana, prin oferirea unor inlesniri in ceea ce priveste taxele pentru dezvoltarea de noi proiect.

In lege sunt stipulate scutiri de taxe pe proprietati, pe energia electrica, si pe echipamente necesare construirii de data centere, cum ar fi serverele si switch-urile.

Scutirile urmeaza sa se aplice numai pentru locatiile de o anume dimensiune – legea specifica faptul ca, pentru a beneficia de politica lejera de taxe, operatorii vor trebui sa investeasca intre 25 si 125 de milioane de dolari, pe parcursul a cinci ani, in functie de populatia aferenta regiunii in care vor fi amplasate data centerele.

Digital Crossroads este una dintre companiile eligibile pentru a beneficia de schimbarile aduse legislatiei pentru taxe si impozite, compania avand in plan investitii de pana la 200 de milioane de dolari in extinderea marelui data center din Hammond, a carui inaugurare va avea loc in iunie 2019.

Campusul va deservi piata din Chicago, Hammond facand parte din zona metropolitana Chicago, cu toate ca se gaseste intr-un stat vecin.

Tom Dakich, manager senior al Digital Crossroads, a declarat: ” Impreuna cu dl. Peter Feldman, am reusit sa inauguram inceperea lucrarilor acestui data center important in Indiana, in parte datorita nivelului puternic de conducere la nivel statal si local.

Am colaborat indeaproape cu guvernatorul de stat, dl. Holcomb, si cu primarul orasului Hammond, dl. McDermott, de-a lungul procesului, care are ca finalitate o investitie de 200.000 de dolari in regiunea Hammond, iar votul de azi este un alt exemplu de conducere la nivel inalt a reprezentantului de stat Todd Huston si a intregului Comitet al Camerei Reprezentantilor pentru Moduri si Masuri Interne din Indiana.”

Preluat de pe Data Center Dynamics

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.