AWS urmeaza sa gazduiasca Marketplace-ul Coroanei pentru guvernul britanic

Amazon Web Services (AWS) a fost selectat ca si furnizor de cloud pentru un portal pentru guvernul britanic, ce va pune la dispozitia departamentelor guvernamentale si a serviciilor locale posibilitatea de a achizitiona bunuri online.

Noul portal guvernamental este construit de o mica echipa de dezvoltatori din sectorul public numita The Dextrous Web, care, in colaborare cu Biroul de Achizitii al Cabinetului si cu Serviciul Comercial al Coroanei, au ajuns la concluzia ca parteneriatul cu AWS va fi cea mai buna alegere pentru proiect.

Faptul ca va gazdui componentele principale ale Marketplce-ului Coroanei va da un avantaj pe termen lung companiei in ceea ce priveste stadiile ulterioare ale proiectului, ceea ce se va dovedi a fi profitabil pe termen lung.

Contactul cu The Dextrous Web, despre care a scris prima oara The Telegraph, se pare ca este aprobat inca din luna septembrie a anului trecut, insa acum a fost facut public.

Ca raspuns la criticile aduse referitoare faptului ca se credea ca guvernul va alege furnizori de servicii consacrati, Ministrul pentru Implementare, Oliver Dowden, a declarat ca guvernul este atent la ceea ce se intampla in comunitatea de afaceri si urmareste sa egalizeze sansele pentru furnizori mai mici in incercarea acestora de a castiga contracte in sectorul public.

In ceea ce priveste serviciile de data center si cloud, insa, optiunea a inclinat balanta in favoarea jucatorilor dominanti de pe aceasta piata, si anume AWS si Azure de la Microsoft.
Legat de celelalte candidate, Tom Read, CDIO-ul Ministerului Justitiei afirma anul trecut : ” Ignorati-ma daca va simtiti ofensati, insa Amazon este probabil mai buna la gazduire decat dumneavoastra.

Am primit o gramada de critici de la oameni care spuneau : De ce cumparati Azure sau AWS, nu ar fi corect sa ii lasati si pe ceilalti sa vina la masa de negocieri? A fost greu, dar raspunsul a fost: Nu, ei sunt mai buni.”

Aceasta pozitie adoptata de institutiile guvernamentale a costat scump companiile mici, astfel incat furnizorul de cloud locat in Salford – Data Centered – a fost inchis in 2017, dupa ce principalul sau client – Agentia de Colectare de Taxe din cadrul departamentului de Venituri si Vami al Majestatii Sale – s-a mutat la AWS.

La momentul respectiv, Margaret Hodge, fosta presedinta a Comitetului Conturilor Publice ale Parlamentului, declara pentru Sky News ca acesta este un exemplu clar despre cum guvernul declara una si face alta. Pe de o parte sustine ca vrea sa sprijine companiile mici, si pe de cealalta parte acorda contratele furnizorilor mari, lasand afacerile mici sa dea faliment.

Aceasta a mai declarat : ” Guvernul sustine ca vrea sa fie ferm in ceea ce priveste sustragerea de la plata taxelor, insa folosesc bani publici pentru a da contracte unora dintre cei mai mari si imorali practicanti ai acestei actiuni, si asta este ipocrizie pe fata.”

Si guvernul american doreste implementarea unui sistem similar cu cel pentru guvernul britanic si planuieste construirea unui portal electronic, care va functiona ca Amazon.com, dar care se vrea a fi folosit doar de agentiile guvernamentale, si care urmeaza a fi lansat la sfarstiul acestui an.

In 2017, The Guardian a dezvaluit faptul ca Directorul Executiv Senior al Amazon, Anne Rung, s-a sfatuit un oficial de varf din cadrul institutiei pentru Administrarea Serviciilor Generale, Mary Davie despre acest proiect, despre alegerea candidatilor potriviti pentru a ocupa pozitii guvernamentale, si despre cine ar fi mai indicat sa conduca divizia de afaceri a Amazon din cadrul guvernului federal.

De mentionat faptul ca Rung a fost, inainte de Amazon, CEO-ul achizitiilor guvernamentale ale SUA, in timpul administratiei presedintelui Obama.

Anul trecut, art. 801 din Actul de Autorizatie pentru Apararea Nationala ( sau cum a mai fost intitulat – amendamentul Amazon) a fost aprobat in vederea crearii unui sistem de comert electronic, despre care se credea de catre institutiile pentru achizitii guvernamentale ale produselor de comert ca va fi o piata in valoare de 53 de miliarde de dolari.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.