Virtus investeste 500 de milioane de lire in cinci data centere pe teritoriul Londrei

Virtus, furnizorul de colocare din Marea Britanie, planuieste sa investeasca 500 de milioane de lire intr-o retea formata din cinci data centere localizate in Londra.

Toate noile facilitati, inclusive cele care au fost deja anuntate, vor fi construite simultan in urmatorii doi ani, facand din aceasca miscare una dintre cele mai mari investitii in infrastructura digitala din Europa.

Proiectul este sustinul de gigantul in telecomunicatii ST Telemedia Global Data Centers (STT GDC) din Singapore, care a achizitionat Virtus in 2017.

Anuntul a fost primit bine de catre Graham Stuart, Ministrul de Investitii al Departamentului pentru Comert International, care a spus ca proiectele vor genera locuri de munca specializate pe teritoriul Londrei.

O expansiune rapida pentru Virtus

Virtus este al treilea cel mai mare furnizor de colocare din Marea Britanie. Compania se concentreaza exclusiv pe piata din Londra, avand deja trei locatii in apropierea capitalei. Virtus a dezvaluit in aceasta saptamana ca investitia va fi de 500 de milioane de lire, si va adauga 76 MW de putere.

Trei dintre noile data centere, inclusive London3 care a fost anuntat anterior, precum si London9 si London10, vor fi localizate in Slough, chiar in afara Londrei, in capitate neoficiala a data centerelor din Marea Britanie.

Alte doua facilitati, London6 si London7, vor fi localizate in campusul Stockley Park, acolo unde se afla deja si London5.

In acelasi timp, Virtus isi va continua expansiunea data centerelor din Slough, Hayes si Enfield. De indata ce lucrarile vor fi complete, compania isi va dubla putearea, ajungand la 145 MW.

Virtus afirma ca toate facilitatile care urmeaza a fi construite vor suporta pana la 40 de kW pe rack, si vor avea sisteme de racire pe lichid.

“Abilitatea noastra de a livra cantitati mari de putere repede si la un cost mai mic decat al altor furnizori rezolva problemele clientilor nostril. Credem ca scalabilitatea si viteza sunt cei doi factori cheie care ne-au ajutat sa ocupam peste 50% din piata londoneza in 2018″ a declarat Neil Cresswell, CEO al Virtus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.