Digital Realty anunta un data center de 50 de MW in Singapore

Facilitatea de 5 etaje va fi prima construita de la zero de Digital Realty in Singapore

Digital Realty Trust a anuntat un al treilea data center in Singapore. Facilitatea de 50 de MW va fi situata in nord-estul tarii, pe autostrada Loyang, si va fi inaugurata la sfarsitul anului 2020.

 

Pe terenul achizitionat de DRT va functiona prima facilitate a companiei construita de la zero din Singapore. Digital Realty a intrat pe piata din Singapore in 2010, atunci cand a achizitionat datacenter-ul Jurong East de la o companie japoneza. O a doua locatie a fost deschisa in 2016, intr-o cladire deja existenta.

 

Facilitati conectate

 

Digital Loyang II (SIN 12) va fi situat la mica distanta de Digital Loyang (SIN 11), data center care a fost regandit in cladirea unui fost magazin de papetarie in 2016. Digital Realty a confirmat ca cele doua data centere se afla la doar 350 de metri unul de celalalt, ceea ce permite o conectivitate excelenta intre cele doua facilitati.

 

SIN12 a fost gandit pentru a livra o putere de 50 MW, si are o amprenta la sol de 34.000 de metri patrati. Noul sediu creste considerabil capacitatea pe care Digital Realty o are in Singapore, avand o putere mult mai mare decat SIN11 (13.2 MW). Digital Realty numeste noul centru o expansiune.

 

Pentru a face o comparatie simpla, raporturile arata ca in 2018 Singapore a avut 2.56 de milioane de metri patrati de data centere, care dezvoltau in total 326 MW.

 

Design eficient Digital Realty

 

Digital Realty merge pe premisa ca sustenabilitatea este un element crucial in designul si constructia SIN 12, si intentioneaza sa obtina certificarea BCA Green Mark.

 

Noua facilitate va folosi un sistem indirect de racire pe baza de evaporare, in cadrul caruia aerul din afara raceste aerul din interior, fara a permite curentilor de aer sa ia contact direct. Acest lucru reduce energia necesara pentru racire, si elimina un factor poluant care ar putea compromite aerul.

 

Digital Realty cauta sa reduca in cazul SIN12 si consumul de energie electrica, si urmareste sa obtina cel mai eficient consum dintr-un data center din Singapore.

 

Prin controlul pierderilor suferite prin evaporare, facilitatea incearca sa imbunatateasca eficienta consumului de apa sub media existenta in industrie in acest moment. De asemenea, panouri solare ar putea fi montate pe acoperis, conform proiectului digital. Acest lucru nu a fost confirmat deocamdata, insa DR a declatat ca este cu siguranta o optiune luata in calcul.

 

Anuntul privind SIN12 este departe de a fi o surpriza. Intr-un interviu din decembrie, Krupal Raval, CFO al Digital Realty, a oferit indicii cu privire la acest proiect. El a spus: “Am ajuns la nivelul la care ne gandim ca ar trebui sa mai construim. Vrem sa le oferim clientilor increderea ca nu vom atinge capacitatea maxima. Suntem pregatiti pentru urmatorul data center.”

 

Dat fiind ca numeroase companii din domeniul tehnologic cauta sa se extinda in Singapore, oportunitatile pentru Digital Realty sunt semnificative.

 

“Clientii nostrii investesc constant in servicii digitale pentru a-si transforma afacerile, iar noi continuam sa ii sustinem.”, a spus Mark Smith, director la Digital Realty.

3 COMENTARII

  1. […] Global Switch a fost infiintata in 1998 in Marea Britanie, drept un furnizor de colocare concentrat pe cele mai mari orase din lume. Compania detine 11 data centere in Europa si Asia, care insumeaza aproape 350.000 de metri patrati, inclusiv facilitati in Londra, Hong Kong si Shanghai. Pe langa acestea, exista si un data center de sase etaje aflat in constructie in Singapore. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.