AMD raporteaza o crestere a industriei data centerelor

AMD raporteaza o crestere a industriei data centerelor, in timp ce piata procesoarelor incetineste

AMD a raportat o crestere a sectorului care se ocupa cu data centere, la doar cateva zile dupa ce competitorii sai, Intel si Nvidia, au speriat piata cu vanzari extrem de slabe.

Compania, care a intampinat probleme in incercarea de a intra pe piata intreprinderilor, a raportat o crestere a veniturilor de 8.5% pe segmentele de computing si grafica, segmente care includ procesoarele, ajungand la 986 de milioane de dolari pe an.

Insumand toate segmentele, AMD a realizat in 2018 venituri de 6.48 de miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 23%.

„Anul 2018 a fost al doilea an in care am inregistrat o crestere semnificativa a veniturilor, o mai buna pozitie in piata si o profitabilitate imbunatatita, toate bazate pe produse de inalta performanta”, a declarat Dr Lisa Su, CEO al AMD.

„Am dublat livrarile de procesoare Epyc si am inregistrat venituri record din GPU-urile pentru data centere. In ciuda situatiei din piata, 2019 va fi cu siguranta un alt an uimitor, si va fi marcat de lansarea celui mai competitiv portofoliu de produse pe care AMD l-a avut pana acum, inclusiv 7nm Ryzen, Radeon, dar si toate produsele Epyc.”

In 2017, la lansarea procesorului Epyc pentru servere, actiunile AMD au atins suma de 14 dolari, insa compania vroia mai mult. Azi, actiunile AMD valoreaza 21.5 dolari.

Insa aceste rezultate sunt doar partea plina a paharului. La fel ca si Nvidia, AMD se confrunta cu prabusirea pietei crypto, dar si cu recesiunea economica generala.

Cu toate ca AMD nu a raportat scaderi ale veniturilor, asa cum au facut Nvidia si Intel, acest lucru se datoreaza portiunii mici de piata pe care compania o exploateaza in aceasta industrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.