Modulul NVIDIA Jetson AGX Xavier pentru dezvoltarea roboticii

Modulul NVIDIA Jetson AGX Xavier se a fost lansat ieri, alaturi de un upgrade Jetson TX2, pentru a ajuta companiile sa construiasca roboti inteligenti si dispozitive pentru a servi un numar de roluri emergente.

 

Modulul NVIDIA Jetson AGX Xavier

Vestea cea mare a zilei este legata de lansarea noului modul NVIDIA Jetson AGX Xavier. Este posibil sa fi vazut NVIDIA Isaac Xavier lansat la Spur Robotics Revolution, care a inclus modulul Xavier impreuna cu software-ul, ambalat intr-o solutie pentru industria de robotica. Platforma Jetson AGX Xavier a fost lansata la GTC in Japonia in septembrie 2018, special pentru industria robotica. Urmatoarea etapa face ca modulul sa fie disponibil, astfel incat companiile robotice sa-l poata folosi pentru proprii roboti.

Kitul pentru dezvoltatori este disponibil pentru $ 1099 in cantitati incepand de la 1000 de unitati. In timp ce anunturile anterioare au fost pentru kituri de dezvoltatori, anuntul de astazi este pentru modulele care pot fi folosite in masinile de productie.

 

NVIDIA Jetson Crestere cu Xavier

La evenimentul de astazi, compania a vorbit si despre cresterea NVIDIA Jetson. Dupa cum puteti vedea, pornind de la un numar mic, ratele de crestere par minunate. Mesajul NVIDIA este clar, ecosistemul este in crestere pentru Xavier, deoarece companiile doresc din ce in ce mai mult sa implementeze modelele AI.

Aceasta noua zona de interes a companiei se datoreaza faptului ca NVIDIA stie ca urmatorul pas in tehnologie este implementarea AI in toate dispozitivele. NVIDIA a inregistrat in mod constant progrese pe partea de software in ultimii ani, si a imbunatatit semnificativ modulele sale.

Una dintre cele mai mari schimbari de la generatia precedenta Jetson TX2, la generatia Xavier, este faptul ca Xavier are o performanta mult mai ridicata a inferentelor AI. Cand au fost construite chip-urile originale Jetson TX1 si TX2, ele au fost proiectate pentru toate domeniile, de la tablete la roboti. Cu generatia Xavier, NVIDIA are puterea de procesare necesara pentru a permite inferentele pe mai multe matrice video si de senzori.

Noile solutii schimba povestea, utilizarea unui PC standard si unui GPU standard PCIe intr-un robot autonom devine mai putin atractiva. In epoca Jetson TX2, s-ar fi putut obtine performante si eficienta mai bune folosind ceea ce este in esenta un PC. Cu Xavier, insa, exista suficienti acceleratori pentru a rasturna aceasta poveste.

 

Acestea sunt acum in productie de volum si se pot configura piesele sa functioneze la modurile 30W, 15W sau 10W astfel incat sa puteti regla modulele pentru a economisi energia pentru aplicatiile bateriei sau pentru a utiliza mai multa putere pentru o performanta mai mare.

 

Prezentarea generala a gamei Jetson din 2018

La sfarsitul anului, familia NVIDIA Jetson a mai crescut cu doua modele. Desi principalul motiv al anuntului de ieri a fost pentru NVIDIA Jetson AGX Xavier, a fost adaugat si un alt model. Modelul NVIDIA Jetson TX2 4GB este un modul de amprenta de memorie mai mica pentru cei care au nevoie de un produs cu costuri reduse.

Concluzie

Aceasta este directia in care se indrepta industria. NVIDIA isi impune solutiile de inferenta. Intel a prezentat noile instructiuni VNNI privind inferentele, pentru a ajuta la implementarea modelelor din portofoliul sau de chipuri. Trecerea de la platforma Xavier a dezvoltatorului la un produs de productie de volum este o afacere mare, deoarece inseamna ca majoritatea companiilor pot incepe sa livreze produse cu cele mai noi chip-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.