PARTENERIATUL DINTRE DELL EMC SI BLUEDATA

Dell EMC s-a alaturat echipei BlueData, furnizor al platformei de software self-service EPIC.

Pentru a incepe devoltarea unei platforme de analiza cu date de mare capacitate, multi administratori de centre de date si de retele se vor gandi la utilizarea unui serviciu de cloud. Totusi, exista o dezbatere cu privire la intrebarea daca cloud-ul public este alegerea corecta pentru anumite analize de date mari.

 

Pentru unele aplicatii, cloud-ul public poate fi mai scump si din cauza problemelor legate de latenta, cloud-ul public poate fi mai lent decat solutiile private de cloud on-site. In plus, stocarea locala a datelor este adesea mai utila din considerente de reglementare si de securitate.

 

Cu toate acestea, Dell EMC s-a alaturat echipei BlueData, furnizor al unei platforme software bazate pe containere pentru AI si date de dimensiuni mari, pentru a oferi Ready Solutions for Big Data, un pachet important de servicii (BDaaS) pentru centre de date locale. Oferta reuneste serverele Dell EMC, stocarea, retelele si serviciile impreuna cu software-ul BlueData intr-un pachet optimizat pentru analizele de date de dimensiuni mari.

 

„Exista plusuri si minusuri in ceea ce priveste cloud versus on-premise”, a declarat Harold Kreitzman, vicepresedinte al serviciilor de consultanta la Edison Group

 

“Cu siguranta ca serviciile de cloud publice ofera companiilor mai mici acces la puterea de calcul a intreprinderilor mari fara a fi nevoite sa suporte toate costurile de infrastructura necesare”, a declarat Kreitzman. “Cu toate acestea, serviciile de tip cloud taxeaza pentru lucruri pe care, in mod obisnuit, nu costa, cum ar fi transferul de date. Atunci cand aplicatiile dvs. de analiza folosesc constant date din cloud, costurile se pot aduna.”.

 

In plus, serviciile cloud publice sunt de obicei oferite doar intr-o anumita regiune geografica si adaugarea unei regiuni noi poate implica o crestere a pretului de peste 20%, a adaugat Kreitzman. „In mod ironic, credem ca solutiile de cloud ar fi mai ieftine, dar se pare ca pot fi mult mai scumpe, in functie de numarul de regiuni in care au fost puse in practica”.

 

Cu un pret de pornire de 800.000 de dolari, serviciul Dell EMC Ready for Big Data este tentant pentru firmele mai mari. In functie de configuratia comandata pachetul poate sa includa:

• Software-ul BlueData EPIC: platforma EPIC a BlueData („Elastic Private Instant Clusters”) utilizeaza tehnologia Docker pentru a permite utilizatorilor sa creeze clusterele virtuale Hadoop sau Spark in cateva minute, permitand analistilor si cercetatorilor acces la cerere la aplicatii, informatii si infrastructura. Software-ul asociat include Spark, Kafka si Cassandra.

 

Servere Dell EMC PowerEdge R640 sau R70xd care ruleaza pe procesoare Intel Xeon si Red Hat Enterprise Linux. Pachetul ofera, de asemenea, mai multe GPU Nvidia Tesla V100.

 

• Switch: ToR S6048-ON multigrate 25GbE ToR suporta 48 de porturi de 25GbE si 6 porturi de 100GbE sau 72 de porturi de 25GbE. Switch-ul S3048-ON ofera 48 de porturi 1GbE si 4 porturi 10GbE.

 

Pachetul BDaaS include in pretul de baza diverse servicii utile si poate, de asemenea, sa include servicii optionale pentru asistenta permanenta. „Oferim o experienta integrala”, a declarat Kevin Gray, director de marketing al produselor Dell EMC, care a vorbit marti la conferinta Data Strata din New York. „Noi facem mai mult decat instalarea – avem serviciile Accelerate, care nu numai ca ajuta la instalare ci si ajuta clientii sa invete cum sa utilizeze si sa intelega mai bine uneltele lor de analiza.

 

Printre altele, pachetul Dell EMC BDaaS ajuta la rezolvarea unei probleme tipice in cadrul intreprinderilor, a spus Gray. Adesea, o companie va dezvolta o solutie de analiza a datelor pentru un grup de analisti sau oameni de stiinta si va fi nevoita sa porneasca de la zero pentru a dezvolta o noua solutie pentru un nou grup.

 

„Pe parcursul timpului, compania se va confrunta cu mai multe proiecte si cu repetarea datelor de mai multe ori”, a spus Gray. Serviciul Ready Solutions ofera o consolidare mai buna a software-ului, a datelor si a hardware-ului, reducerea costurilor si eforturile de dezvoltare a aplicatiilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.