Rack-ul compact pentru NAS (network area storage) ofera o multime de performante pentru companiile care nu au spatiu suficient

RackStation-ul RS1219+ il duce pe dezvoltatorul sau, Synology pe un teritoriu nou, deoarece acesta este primul aparat NAS cu 8 bay-uri de adancime mica de pe piata. Masurand doar 12 inci in adancime, RS1219+ se va adresa IMM-urilor cu spatii de depozitare mici, deoarece acesta se potriveste cu usurinta pe un perete mic sau intr-un dulap rack cu 2 polite, iar cele 8 compartimente cu schimbare rapida LFF ofera pana la 112TB cu cele 8 unitati de 14TB certificate.

 

Acesta ofera patru porturi Gigabit plus doua USB 3, iar capacitatea poate fi extinsa si doar cu un singur raft de disc-uri RX418 cu 4 bay-uri, care are numai 12,8 inci in adancime. Exista chiar si un slot PCI-Express in interiorul caruia pot fi montate adaptoare standard 10 Gigabit (10GbE) sau cache-cardul SSD dual M2D17 de la Synology.
Synology strica insa spectacolul folosind un procesor in varsta -Atom C2538 de 2,4 GHz si memorie DDR3. Cele mai recente produse pentru IMM-uri de la Synology folosesc deja procesoare Atom C3538 si memorie DDR4 ,si de aceea este pacat sa observam absenta lor pe RS1219+.

Cu toate acestea, nu este totul pierdut, deoarece baza de memorie de 2GB poate fi extinsa la 16 GB, utilizand cele doua sloturi SO-DIMM ale aparatului. In timpul testelor, am constatat ca RS1219+ a furnizat viteze 10GbE pe care intreprinderile mici le vor gasi destul de acceptabile.

Pentru a testa performanta maxima, am instalat patru unitati Seagate IronWolf NAS de 12TB si un card adaptor Emulex dual-port 10GBaseT. Unitatile au fost configurate ca storage pool SHR (Synology Hybrid RAID) si o parte a fost asignata la un host Xeon Scalable care a rulat Windows Server 2016.

 

Au existat unele variatii de viteza, Iometrul raportand 7,9 Gbit / sec pentru citirile secventiale, dar o viteza mai mica de 3,2 Gbit / sec pentru scrieri. Cu o a doua parte distribuita pe un alt server Xeon Scalable Windows, am beneficiat de rate de citire si scriere cumulative de 11Gbits / sec si 3.9Gbit / sec.

Dispozitivul DS1618 +Synology echipat cu Atom C3538 de la Synology a inregistrat viteze de citire si scriere 10GbE mai rapide de 9.2Gbits / sec si 4.3Gbits / sec. In testul serverului nostru dual, am inregistrat, de asemenea, rate cumulative mai mari de 11.9Gbits / sec citire si 5.1Gbits / sec scriere.

RS1219+ s-a descurcat destul de bine in testele noastre din lumea reala, unde fisierul de testare de 25GB a fost citit cu viteza la 4.7Gbits / sec, dar a fost scris mai lent la 3.1Gbits / sec. Performanta generala a backup-urilor a fost mai impresionanta ,dosarul nostru de 22,4 GB si cele 10 500 de fisiere mici fiind securizate cu o medie de 2Gbits / sec -cu 0,3Gbit / sec mai lent decat DS1618 +.

Backup este punctul in care RS1219+ exceleaza, deoarece IMM-urile pot sa imbine capacitatea ridicata a acestuia cu software-ul Synology DSM 6.2 si cu bogatia optiuni de protectie a datelor. Backup-ul statiilor de lucru este gestionat de aplicatia Cloud Station Server care functioneaza impreuna cu clientul de Backup al Windows pentru a oferi sincronizarea in timp real intr-o singura directie a unui fisier sau a Drive agentului pentru sincronizarea in doua directii.

 

Si cand datele dvs. de client sunt securizate pe aparat, le puteti proteja imediat, deoarece aplicatia Snapshot Replication ofera snapshot-uri ale volumelor Btrfs la cerere dar si programate, plus replicarea remote pentru aparatele Synology. Aplicatia Hyper Backup se ocupa de toate copiile de rezerva locale, de la distanta si Rysnc, in timp ce aplicatia Cloud Sync poate securiza datele aparatului si le poate distribui catre o multime de furnizori de cloud.

 

Device-ul RS1219+ realizeaza capacitati superioare de recording de supraveghere video, iar noua aplicatie Synology- Surveillance Station 8.2 adauga o atractie si mai mare acestui aspect. Impreuna cu suportul oferit pentru peste 6.000 de modele de camere IP, acesta asigura acum accesul la inregistrari prin dubla autentificare, iar noua functie smart time lapse condenseaza inregistrari de lunga durata pentru o vizionare mai rapida.

 

Ne-a placut si noua aplicatie LiveCam, care, dupa ce a fost instalata pe iPad-ul nostru, ne-a permis sa imperecheam camera video a tabletei cu device-ul si sa trimitem fluxuri video live direct la consola Surveillance Station pentru ca mai apoi sa le inregistram. Tot ce a trebuit sa facem a fost sa furnizam adresa IP locala sau QuickConnect ID pentru acces la internet, sa adaugam credentialele noastre, sa ne asiguram ca iPad-ul nostru a fost orientat in pozitia dorita si sa apasam butonul play pentru redare…simplu

 

Chiar daca este echipat cu un procesor Atom mai vechi, device-ul RS1219 + ofera o performanta credibila care va satisface cu certitudine majoritatea IMM-urilor. Dimensiunea este principala sa forta, deoarece inglobeaza foarte multe resurse in sasiul sau deloc adanc, facand-ul ideal pentru birourile sarace in spatiu si pentru cei care doresc un server de rezerva discret sau un dispozitiv pentru inregistrarea supravegherii video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.