Ultimul echpament de la Kemp- ADC- performanta mare la un pret remarcabil de mic
S-ar putea sa existe o gama larga de optiuni in ceea ce priveste load balancer-ul sau controlerul de livrare a aplicatiilor (ADC), dar Kemp Technologies a confirmat intotdeauna prin capacitatea sa de a furniza unele dintre cele mai accesibile solutii. LoadMaster X15 este un exemplu excelent: acest hardware ADC ofera o gama impresionanta de caracteristici si performanta la un pret pe care putini altii il vor putea concura.

Toate acestea desi nu este un dispozitiv de ‘’categorie usoara’’. Acest device rack 1U ofera 16 porturi Gigabit de cupru si patru porturi SFP + 10 Gigabit pentru fibra optica. Proiectat pentru companii care doresc un ADC cu o densitate ridicata a porturilor, X15 le permite sa implementeze mai multe ferme de servere pe diferite subretele si sa implementeze functii precum separarea VLAN.

 

Modelul X15 ofera o performanta remarcabila pentru pretul sau, oferind o viteza mare a traficului L4 prin output-ul de 15,8 Gbps. X15 poate face fata la 35 de milioane de conexiuni L4 concurente, in timp ce acceleratia SSL bazata pe ASIC este optimizata pentru viteze pana la 12.000 TPS (tranzactii pe secunda).

 

Nu este o surpriza faptul ca performanta este atat de buna, deoarece X15 este dotat cu un procesor Intel Xeon E3-1275 v6 de 3.8GHz, impreuna cu 32GB de memorie DDR4 de 2.400MHz. Stocarea este gestionata de o pereche de hard disk-uri SFF de 500 GB, in timp ce o placa PCI-Express Cavium Nitrox III gestioneaza accelerarea SSL.

Kemp Technologies LoadMaster X15: Optiuni de implementare

Pentru instalare, puteti utiliza o conexiune CLI (interfata command-line), conectati un monitor local si o tastatura sau introduceti in browser adresa IP implicita a aparatului. Am ales aceasta u;tima optiune si dupa aplicarea unui fisier de licenta ,instalarea fost gata in 10 minute.

X15 suporta atat implementari de retea single-arm sau two-arm, care necesita ca toate serverele fizice si virtuale sa se afle pe aceeasi subretea. Utilizeaza numai portul Eth0, dar acesta poate fi alcatuit printr-o legatura duala provenita de la oricare dintre porturile fizice. Modul two-arm permite ca toate porturile sa fie utilizate individual si plaseaza servere fizice si virtuale pe subretele separate.

 

Interfata web a beneficiat de o regandire binevenita si se deschide cu o pagina de rezumat care prezinta starea serverelor fizice si virtuale, impreuna cu un tabel de performanta pentru toate interfetele de retea. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina de statistici, unde se pot vizualiza diagrame de performanta in timp real ale hardware-ului aparatului si grafice istorice de tip pull-up cu privire la utilizarea retrospective pe parcursul unui an.

LoadMaster X15 de la Kemp Technologies: Servere virtuale si SDN

 

Toate device-urile LoadMasters respecta conceptele standard pentru echilibrarea server-loading-ului. X15 utilizeaza servere virtuale pentru a intercepta traficul web si mai apoi pentru a-l atribui fermelor de serverer fizice in care se efectueaza echilibrarea loadingului intre toate serverele membre.

 

Serverele virtuale sunt usor de creat; introdus o adresa IP, un numar de port si un protocol si, apoi am adaugat servere fizice la fermele noastre. Kemp ofera noua metode diferite de load balancing sau scheduling.

 

Kemp are luate in calcul si retelele definite de software (SDN) avand in vedere faptul ca programul sau SDN Adaptive permite X15 sa faca sondaje asupra controlerelor SDN pentru aprecierea performantei si masuratori de stare si sa le utilizeze pentru echilibrarea incarcarii. Acesta necesita doar download-ul si instalarea a doua extensii mici dupa care puteti defini adresele controlerului SDN si puteti utiliza parametri precum statistici ale porturilor reale de server si latimea de banda relativa necesare pentru oferirea de solutii de aplicatii inteligente.

LoadMaster X15 de la Kemp Technologies: Persistenta si securitate

Conexiunile Layer 4 care utilizeaza adrese de destinatie si de sursa pentru a asigura traficul de la un anumit client sunt intotdeauna trimise catre acelasi server fizic. Conexiunile de tip layer7 includ cookie-uri, ID-uri de sesiune si adrese URL, in timp ce regulile de schimbare a continutului L7 ii permit lui X15 sa optimizeze traficul pe baza continutului web.

Abonamentul Enterprise activeaza baza de date Snort incorporata pentru a oferi protectie IPS si alerta de intruziune pentru serverele fizice. Aceasta activeaza de asemenea,si pachetul Firewall pentru Aplicatii Web (WAF) care ofera o protectie sporita a aplicatiilor critice, in timp ce abonamentul Enterprise Plus include actualizari zilnice ale regulilor.

 

Regulile WAF pot fi aplicate serverelor virtuale in timpul crearii sau la cerere si variaza de la verificarile reputatiei IP si detectarea anumitor atacuri malware asupra aplicatiilor cum ar fi SharePoint si OWA. Cu toate acestea,nu tefectuate ca norrebuie sa ne lasam purtati de val,deoarele normele WAF inspecteaza fiecare pachet de intrare si pot fi foarte consumatoare de resurse.

LoadMaster X15 de la Kemp Technologies: Gestionarea remote

Intreprinderile care detin mai multe LoadMaster X15 vor indragi programul 360 Central de la Kemp deoarece acesta le permite gestionarea tuturor de la o singura consola. Am testat versiunea Hyper-V si am incarcat-o in 15 minute ,disponibilitatea pentru X15 urmand in scurt timp.

 

Consola web se deschide cu un dashboard care prezinta toate ADC-urile monitorizate impreuna cu diagrame de stare pentru sanatatea generala a dispozitivelor, licentiere, primele trei ADC-uri cele mai utilizate, un rezumat al jurnalului, plus toate serverele virtuale si fizice si statisticile WAF.

 

Versiunea gratuita a 360 Central furnizeaza toate aceste servicii de monitorizare impreuna cu backup-urile de configurare si functiile de rebootare ADC la distanta. Abonamentele Enterprise si Plus permit gestionarea completa a ADC-urilor, unde puteti configura de la distanta serverele fizice si virtuale si puteti aplica sabloane.

 

Serviciul de cloud 360 Vision vine in completarea, activitatii echipei de asistenta si echipelor de support ale Kemp, si furnizeaza monitorizarea ADC-urilor si avertizarea avansata asupra problemelor detectate, impreuna cu sfaturi despre actiunile de remediere. Aceasta a necesitat un agent local incarcat ca Hyper-V VM, dupa care am declarat ADC-urile noastre la el ca fiind noi clustere si am stabilit adresa de e-mail drept canal de comunicare preferat (acesta suportand si Slack si SMS).

LoadMaster X15 de la Kemp Technologies: Verdict

In timpul testarii, am descoperit ca LoadMaster X15 este usor de implementat si am fost impresionati de nivelul caracteristicilor de echilibrare a loading-ului. Ofera o densitate ridicata a porturilor si o valoare extrem de buna – veti gasi cu greu solutia hardware alternativa ADC care va ofera aceleasi performante ridicate la acest pret scazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.