Nu stiti niciodata cand dezastrul va lovi, asa ca este intotdeauna mai bine sa aveti un plan de salvare a datelor …

 

Daca nu faceti copii de rezerva ale datelor dvs., la un moment dat in viitor, aceasta decizie s-ar putea sa se intoarca impotriva dvs. HDD-urile se vor defecta la un moment dat, sau un program ransomware va cripta pentru totdeauna datele dvs. pretioase, si va va cere sa platiti o suma mare pentru recuperarea acestora. Acesta este motivul pentru care prioritatea numarul unu pentru intreprinderi si persoane fizice ar tebui sa fie folosirea de software-uri de back-up, astfel incat o copie a datelor esentiale sa fie mereu la indemana daca se intampla mai rau.

 

Am subliniat deja importanta back-up-ului de data, dar daca nu doriti sa scoateti bani din buzunar pentru achizitionarea acestora? Vom prezenta,in continuare,unele dintre cele mai bune aplicatii gratuite de software pentru back-up existente in prezent pe piata pentru dvs.
COBIAN BACK-UP

 

Ceea ce face Cobian Backup unul dintre cele mai bune instrumente de backup este ca este complet gratuit incluzand si cele mai avansate caracteristici ale sale. Desi este un pic cam complicat si probabil cu un continut prea mare de informatii pentru incepatorii care doresc doar sa-si poata face back-up al fisierelor in caz de defectiune, merita luat in consideratie, pentru faptul ca este conceput sa vina in intampinarea unei plaje mari de problem ce pot aparea

 

Puteti utiliza instrumentul de backup pentru a efectua o copie de rezerva ori de cate ori aveti nevoie, dar si pentru a programa task-uri de back-up – fie ca aveti nevoie doar de un dosar salvat, fie ca trebuie sa executati simultan mai multe task-uri de back-up.

 

De asemenea, software-ul Cobian suporta mai multe locatii de back-up, fie ca este necesar doar sa stocati fisierele pe computerul local, pe o retea locala sau pe un server FTP pentru a fi complet linistit. Un lucru minunat legat de Cobian Backup este ca, daca aveti nevoie sa executati mai mult de o copie de rezerva la un moment dat, in mai multe locatii, acestea se pot face in acelasi timp, economisind in mod semnificativ timpul necesar pentru a va asigura ca fisierele sunt in siguranta .

 

Cu toate acestea, desi backup-urile sunt destul de rapide, daca vreti sa restaurati datele dvs., veti astepta un timp. Sarcinile de restaurare sunt destul de lente in comparatie cu cele de efectuare a copiilor de rezerva, asa ca daca faceti backup pentru datele de care aveti nevoie urgenta in caz de o eventuala cadere de tensiune, va recomandam sa luati in considerare o alta optiune.

Paragon Backup and Recovery 16 Free

Acest software gratuit de backup va face task-ul de a va copia datele o simpla formalitate. Interfata bazata expert de configurare permite utilizatorilor sa faca copii de rezerva intre sisteme, partitii, dosare si fisiere, in functie de locatie si tipul de fisier.
Exista, de asemenea, un set de instrumente pentru gestionarea datelor care include un mediu de recuperare WinPE pentru a ajuta la crearea unui sistem de salvare a datelor pe un stick USB. Acest lucru permite utilizatorilor sa acceseze hard disk-urile, chiar daca Windows nu porneste.

Google Backup and Sync

 

Desi nu este o aplicatie de salvare normala, Google Backup si Sync le permite utilizatorilor sa pastreze o copie a fisierelor si a dosarelor esentiale, in functie de spatiul de stocare online pe care il aveti cu contul dvs. Google.

Aveti posibilitatea sa alegeti dosarele si fisierele pe care doriti sa le aveti in back-up, iar software-ul face restul. Acesta va monitoriza si modificari ale folderelor si fisierelor. De asemenea, se vor sincroniza datele intre diferite computere, iar fisierele pot fi accesate prin intermediul unei aplicatii web.

EaseUS Todo Backup Free

Acest software ofera instructiuni pas cu pas pentru un back-up rapid si pentru recuperarea fisierelor si dosarelor. Acesta poate face backup pentru toate datele, de la sisteme intregi pana la fisiere individuale. Pentru a economisi spatiu, utilizatorii pot specifica efectuarea decopii de rezerva doar pentru modificarile survenite de la ultimul back-up. Exista, de asemenea, o optiune de organizare a back-up-urilor, astfel incat acestea pot fi programate la anumite intervale,in functie de nevoie.
Datele pot fi salvate pe CD / DVD, hard disk local, unitate externa, dispozitiv iSCSI sau orice destinatie de retea.

 

Comodo Backup

 

Acest software de backup gratuit poate fi configurat pentru a copia automat datele de la fisiere individuale pe o intreaga unitatede stocare. Poate chiar sa copieze conturi individuale de e-mail si date de browser.

Acesta are suport pentru back-up complet, back-up diferential, backup incremental, precum si backup sincronizat. Back-up-urile pot fi salvate pe o unitate de stocare locala, pe suport optic, cum ar fi un disc CD / DVD / BD, un folder de retea, o unitate externa, un server FTP sau pot fi trimise catre cineva prin e-mail. Back-up-urile pot fi salvate utilizand formatul popular ZIP sau ISO, precum si formatul propriu CBU al Comodo.

Genie9 Timeline

 

Acest instrument de backup usor de instalat necesita doar doi pasi pentru a configura backup-urile. Dispune, de asemenea de o functie de curatare automata pentru a economisi spatiu. Are un nivel de protectie pentru a indica starea oricaror copii de siguranta create.

 

Se pot copia documente, imagini, muzica, videoclipuri si multe altele, in plus fata de copierea de rezerva a fisierelor noi si modificate,precum si detectarea modificarilor. In plus, pastreaza si versiunile pentru a recupera fisiere vechi sau sterse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.