Virtual Instruments spera ca inteligenta artificiala si formarea masinilor care ajuta personalul IT sa observe conexiunile intre aplicare si performanta de stocare ar putea pune capat „camerei de razboi”

 

Virtual Instruments doreste sa fie „creierul data center-ului”, reunind capacitatea de a monitoriza stocarea, calculul, retelele si aplicatiile prin intermediul inteligentei artificiale (AI) si al formarii masinilor (ML), astfel incat problemele de performanta a stocarii sa poata fi vazute in timp ce se intampla, sau chiar inainte.

 

Viziunea pe termen lung a companiei este ca personalul IT va putea sa se uite la un tablou de observatie si sa vada cum problemele legate de hardware-ul si pachetul software IT interactioneaza.

 

In acest fel, se urmareste inlaturarea conceptului de „camera de razboi”, in care clientul si furnizorii multipli elaboreaza cauza principala a problemelor, iscandu-se in cele mai multe cazuri diferite conflicte.

 

Aceste lucruri au fost declarate pentru Computer Weekly in aceasta saptamana de catre liderul departamentului de marketing al Virtual Instruments, Len Rosenthal.

 

Aceste declaratii au fost facute in urma lansarii versiunii 6.0 a platformei de monitorizare VirtualWisdom si a suitei de testare WorkloadWisdom.

 

O aditie cheie a acestei versiuni este capacitatea de a monitoriza in mod proactiv intregul pachet IT, de la aplicatii la hardware back-end. Aceasta abilitate se datoreaza constructiei de interfete software pentru instrumentele de management al performantei aplicatiilor (APM), cum ar fi AppDynamics, Dynatrace si ServiceNow.

 

Acestea se completeaza cu caracteristicile existente ale Virtual Instruments in ceea ce priveste monitorizarea hardware-ului in timp real, cu inteligenta artificiala si invatarea masinilor, care pot ajuta la identificarea problemelor inainte de a aparea.

 

Monitorizare completa

 

Virtual Instruments a inceput cu monitorizarea infrastructurii Fibre Channel SAN utilizand interactiuni fizice pentru a interoga masuratorile de latenta, citire, scriere si alte valori cheie de stocare.

 

Acest scop inca mai exista, dar, intre timp, compania a adaugat si o monitorizare a mediilor de stocare atasate unei retele si a stocarii de obiecte, precum si capacitatea de a masura performanta in cloud (Microsoft Azure Services (AWS) si Microsoft Azure) la nivelul masinilor virtuale (VM) .

 

O alta actiune intreprinsa de Virtual Instruments este obtinerea de date precum latimea de banda, utilizarea porturilor si sanatatea retelelor, dar si masuratorile comune precum CPU, memorie, adaptor de magistrala gazda (HBA) si card al interfetei de retea (NIC).

 

Acestia pretind ca pot masura aproximativ 300 de indicatori in total.

 

Virtual Instruments pretinte, de asemenea, ca este unic pe piata datorita radacinilor sale in monitorizarea hardware-ului, pe care concurentii software, cum ar fi SolarWinds, nu le au.

 

Celor 300 de masuratori li se adauga capacitatea de a le trimite catre aplicatiile clientului.

 

Spre exemplu, echipele de IT ale clientilor pot fi avertizati asupra problemelor pe masura ce acestea se intampla si, potential – in masura in care AI invata modelele predominante in sistemul clientului – inainte de a se intampla.

 

Clientii vad, de exemplu, daca timpul de raspuns al unei aplicatii creste, iar acest lucru poate fi usor legat de capacitatea de calcul a serverului virtual. Clientului i se vor prezenta recomandari, cum ar fi „Mutati VM-uri catre un alt grup ESX”.

Potrivit lui Rosenthal, invatarea automata a AI se reduce la „a observa anomaliile; este vorba despre recunoasterea modelului „.

 

„Cand este implementat, acesta va fi setat la praguri si alerte bazate pe 15 ani de implementari anterioare. Apoi va invata modelele specifice clientului „, a adaugat el.

 

Previzionarea este o proprietate inclusa, cu posibilitatea de a urmari tendintele in utilizarea hardware-ului, ceea ce va duce la necesitatea unor upgrade-uri.

 

Virtual Instruments intentioneaza sa adauge monitorizarea platformei Google Cloud  la mijlocul anului 2019, pentru capacitatile existente AWS si Azure.

 

De asemenea, intentioneaza sa ofere integrare cu hardware-ul Pure Storage, pentru a se potrivi cu ceea ce exista in matricele de stocare Dell EMC, NetApp si IBM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.