Furnizorul de tehnologie si-a consolidat portofoliul Edgeline cu noi produse hardware si software pentru a facilita gestionarea dispozitivelor, aplicatiilor si datelor.

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE) a dezvaluit primele rezultate ale investitiei sale in valoare de 4 miliarde de dolari in calculul marginal, cu o serie de noi oferte care ajuta intreprinderile sa-si gestioneze mai bine dispozitivele, aplicatiile si datele.

 

Acestea includ programele de adaptare hardware care conecteaza retelele IT la sistemele de tehnologie operationala (OT) si platforma software Edgeline OT Link, care creeaza perspective din exterior si care este disponibila intr-o intreprindere prin intermediul aplicatiilor de afaceri gazduite on-site si in cloud.

 

HPE a evidentiat, de asemenea, sistemul sau Edgeline Integrated System Manager, sustinand ca software-ul este proiectat pentru a facilita implementarea si gestionarea infrastructurii si aplicatiilor edge, impreuna cu noul sistem Edgeline EL300 Converged Edge, care vine cu capabilitati de calcul si stocare.

 

Adresandu-se reporterilor pe marginea descoperirii HPE Discover ,in Madrid, Tom Bradicich, vicepresedinte si director general al HPE pe parte de sisteme de servere convergente, sisteme de varf si Sistem de Internet al Lucrurilor (IoT), a declarat ca noile oferte de calcul marginal din portofoliul HPE vor adauga managementul si capacitatile de securitate ale sistemelor informatice la lumea tehnologiei operationale.

 

„Implementarea sistemelor IoT, de calcul marginal si a sistemelor cibernetice este o provocare care necesita o noua perspectiva asupra unificarii lumilor fizice si digitale”, a spus Bradicich. „Prin anunturile facute astazi, permitem clientilor nostri sa accelereze folosirea de aplicatii care valorifica datele de calcul marginal, si care sunt protejate de managementul intreprinderii.

 

„Punem bazele unui nou ecosistem de solutii inteligente de calcul marginal care sa stimuleze inovatia si cresterea in diferite domenii ale industriei”.

 

Intr-o conferinta media, Bradicich a sugerat ca vor exista mai multe posibilitati de calcul de varf, indicand o serie de modele pe care HPE le poate utiliza impreuna cu sistemele Edgeline pentru a satisface cerintele si industriile diferite.

 

O companie care a beneficiat de capabilitatile HPE de calcul de varf este furnizorul de energie electrica din SUA, Centerpoint Energy, a carui retea electrica genereaza terabyte de date pe ora si se bazeaza pe tehnologiile de varf conectate la platforme analitice centralizate si la platforme cloud.

 

„CenterPoint Energy este entuziasmata de continuarea parteneriatului cu HPE, care ne aduce beneficiul  de a descoperi aplicatiile pentru platforma Edgeline EL300 si Edgeline OT Link, aplicatii ce ne vor ajuta sa acceleram implementarea si sa imbunatatim eficienta operationala a solutiilor noastre edge-to-cloud, atingand in acelasi timp obiectivul nostru legat de o furnizare mai eficienta si mai sigura a energiei pentru clientii nostri „, a declarat Steve Pratt, CTO al CenterPoint Energy.

Vernon Turner, analist executiv la firma de cercetare tehnologica Ecosystm, a remarcat ca, in timp ce capacitatile de management ale sistemelor HPE, precum si platforma de calcul open-edge fac parte dintr-un sistem IoT pe cale sa se maturizeze, un sistem in care intreprinderile vor dori sa conecteze o gama din ce in ce mai mare de dizpositive industriale, este posibil ca acesti clientii industriali sa nu aiba capacitatile IT necesare sa sustina un mediu de calcul marginal care evolueaza continuu.

 

„Asa ca, nevoia unui serviciu de suport apare din nou ca raspuns la o potentiala nevoie de crestere”, a spus el. „Cand vine vorba de cele anuntate, nu-i vad pe cei de la Dell EMC sau pe altii din acest spatiu sa fie panicati, deoarece este ceva ce ei stiu ca trebuie facut. Cred ca este posibil ca acestia sa lucreze deja la oferte similare si vor ajunge in acelasi punct aproape la fel de repede ca si HPE. ”

 

In iunie 2018, HPE a anuntat ca va investi 4 miliarde dolari in calculul marginal in urmatorii patru ani, pe fondul asteptarilor ca majoritatea datelor vor fi create si analizate in locatii din domenii de varf, cum ar fi platformele petroliere si fermele eoliene.

 

Gartner a prezis ca, in urma proiectelor de afaceri digitale , pana in 2022, 75% din datele generate de intreprinderi vor fi create si procesate in alte locatii decat traditionalul data center sau in cloud ,comparativ cu mai putin de 10% in 2018.

 

Intr-un interviu acordat Bloomberg,saptamana aceasta, presedintele si directorul executiv al HPE, Antonio Neri, a declarat ca HPE sa asteapta recuperarea investitilor sale in calculul marginal  in urmatorii doi ani, mentionand ca businessul HPE  deja a ajuns la cresteri exponentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.