Kubernetes si Cloud Foundry au fost vazute odata ca rivali, dar astazi sunt tehnologii complementare utilizate in mod activ impreuna. SUSE a anuntat la summitul UE din 10 octombrie ca in curand vor implementa noi caracteristici in platforma SUSE Cloud Application.

 

 

Printre noile informatii pe care SUSE le-a prezentat saptamana aceasta se numara si suportul pentru proiectului Eirini, care introduce un planificator in Cloud Foundry.

 

„Eirini inlocuieste planificatorul Cloud Foundry, numit Diego, cu Kubernetes”, a declarat Burn Smithurst, Directorul Global de Marketing SUSE. Prin aceasta schimbare se elimina un strat suplimentar de complexitate din Cloud Foundry si se asigura o experienta imbunatatita (presupunand ca operatul este deja familiarizat cu Kubernetes) prin folosirea unui planificator popular in intreprinderi „.

 

Smithurst a explicat ca SUSE a fost adaptat pentru Cloud Foundry si a fost introdus in Kubernetes, deoarece a existat posibilitatea de a creste eficienta Cloud Foundry, profitand de popularitatea Kubernetes si eliminand nevoia utilizatorilor de Cloud Foundry. BOSH este un instrument de gestionare a ciclului de viata care a fost mult timp o componenta centrala a Cloud Foundry.

 

 

„BOSH este un instrument foarte puternic, dar are o curba abrupta de invatare si este in mare parte limitat in utilizare in cadrul Cloud Foundry”, a spus Smithurst. „Kubernetes are si el o curba de invatare, dar este mult mai popular si adoptat pe scara mai larga decat Cloud Foundry si / sau BOSH”.

 

Platforma SUSE Cloud Application este in prezent o aplicatie Cloud Foundry care ruleaza in interiorul Kubernetes. Smithurst a spus ca Kubernetes este la baza sa un planificator, deci daca includem Diego (planificator) in interiorul Kubernetes (planificator) adaugam un strat inutil de complexitate.

 

„SUSE vede Eirini ca o evolutie naturala a Cloud Foundry – una care se potriveste mai bine si are putine diferente fata de traditionalul Clound Foundry cu Diego”.

 

Concurenta in sectorul gestionarii

 

Exista mai multi furnizori pe pietele Cloud Foundry si Kubernetes care concureaza impotriva SUSE si a platformei sale de aplicatii Cloud (Cloud Application Platform – CAP). Printre acestia se numara Pivotal Container Service (PKS), un efort comun al VMware si Pivotal.

 

Smithurst a spus ca, desi toate proiectele care se bazeaza pe CAP (CF Containerization si Eirini) si PKS (CF Container Runtime) sunt asemanatoare cu Kubernetes, acestea sunt implementari foarte diferite pentru scopuri diferite.

 

„Ar putea fi corect sa spunem ca PAC este destinata persoanelor care utilizeaza in prezent Kubernetes, dar care doresc sa foloseasca Cloud Foundry pentru fluxul de lucru superior, in timp ce PKS este destinat persoanelor care utilizeaza in prezent Cloud Foundry, dar doresc sa incerce si Kubernetes” .

 

 

Proiectul Eirini este de asemenea vazut ca un diferentiator de catre SUSE, deoarece nu necesita utilizarea BOSH. Smithurst a explicat ca CF Containerization converteste Cloud Foundry Application Runtime (CFAR) la  Docker (si Helm Charts-ul corespunzator) si ii permite sa fie implementat si gestionat cu Kubernetes, inclusiv orice instalare privata sau publica de Kubernetes.

 

„Aceasta permite operatorilor sa evite in intregime BOSH si invatarea sa si sa-si valorifice expertiza Kubernetes existenta si are ca rezultat o instalare Clound Foundry substantial mai mica decat cea administrata de BOSH”, a spus Smithurst.

 

Smithurst a adaugat ca SUSE Cloud Application Platform ruleaza CFAR in acelasi timp cu Kubernetes, mai degraba decat in paralel, eliminand astfel codul redundant (BOSH). Acest lucru are ca rezultat o arhitectura mai curata, care simplifica gestionarea generala a solutiilor si suportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.